ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...

Ονομάζεται Emily, «γεννήθηκε» στις ΗΠΑ και ήρθε στην χώρα μας για να βοηθήσει...
το Λιμενικό και τους εθελοντές που συνδράμουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο.

Με τις ροές των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας να συνεχίζονται παρά το τσουχτερό κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες, η Emily, το ρομπότ-ναυαγοσώστης που δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων του κέντρου CRASAR (Center for Robot Assisted Search and Rescue) από το Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας έφτασε στην Ελλάδα προκειμένου να σώσει όσες περισσότερες ζωές μπορεί.

Μέλη του κέντρου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές και τους εθελοντές στις προσπάθειές τους και φυσικά, για να τους γνωρίσουν την Emily (Emergency Intergrated Lifesaving Lanyard) , ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται σε έκτακτες καραστάσεις, από ναυαγοσώστες σε όλο τον κόσμο.

Πώς, όμως λειτουργεί η Emily; 


Όπως εξηγεί και η ομάδα που την δημιούργησε, κατευθύνεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Αρκεί να την πιάσει ο ναυαγός και στη συνέχεια οι αρχές μπορούν να τον βγάλουν στη στεριά με ασφάλεια.

Η Emily έχει μαζί της και ένα drone που ονομάζεται Fotokites και είναι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες. Με τη βοήθειά του, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν καλύτερα τι συμβαίνει και να καθοδηγούν την Emily.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here