ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, το ποσό των 700 ευρώ θα πιστωθεί στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος το αργότερο στο τέλος του μήνα, ενώ γίνονται προσπάθειες η καταβολή του να ξεκινήσει και πριν τα Χριστούγεννα.
Οπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο να κλείσει στις 26 και στη συνέχει να πιστωθούν οι λογαριασμοί πριν την 31η Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο, δεν αποκλείουν η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος να ξεκινήσει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.
Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα γίνει η υποβολή της αίτησης
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ θα γίνει όπως ακριβώς έγινε και την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, για να υποβληθεί η αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Αμέσως μετά την είσοδο στο σύστημα θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει επιπροσθέτως να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.
Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη στο σύστημα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το ζήτημα σχετίζεται με τον χρόνο ανεργίας.
Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που πληροί τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here