ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Καμία απολύτως εκδήλωση δεν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε σε αυτό των κατά τόπους επετείων.
Αυτό ξεκαθαρίζει με σαφήνεια κατεπείγουσα εγκύκλιος που το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου στις Περιφέρειες και τους δήμους. Στους αποδέκτες, μάλιστα, εφιστάται η “προσοχή για την απαρέγκλιτη τήρηση” των προβλεπόμενων στην εν λόγω εγκύκλιο.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” προβλέπεται -με ισχύ ώς και τις 12 Απριλίου- “η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων”.
Τονίζεται επίσης, ότι με βάση την πρόσφατη Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, “δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις”.
Κατ’ εξαίρεση, συνεχίζει η εγκύκλιος “θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη”.
Καταλήγοντας η εν λόγω εγκύκλιος επισημαίνει ωστόσο ότι “η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here