ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η υποψία για κορονοϊό ενεργοποιεί τελικά Πολιτεία και πολίτες στην τήρηση βασικών κανόνων αυτοφροντίδας και προστασίας. Τι αμελούσαμε να κάνουμε πριν και το κάνουμε τώρα.
Όμως την ίδια στιγμή ο ιός εξαπλώνεται, με 31 κρούσματα μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, προκαλώντας πανικό. Ένας πανικός που δεν θα έπρεπε να υπάρχει εφόσον όλοι μας είμαστε συνεπείς με βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.
Όπως επεσήμανε χθες ο λοιμωξιολογος κ. Σωτήρης Τσιόδρας  “Η ανθρωπότητα πρέπει να περάσει σε μία φάση που θα αποδέχεται το γεγονός ότι ο ιός αυτός θα κυκλοφορεί. Θα τηρεί τα μέτρα υγιεινής, θα προσπαθεί να κάνει αυτήν την ιχνηλάτηση επαφών, ιδιαίτερα όταν έρχονται από χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού”. Επίσης ανέφερε ότι “Γινόμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στο θέμα των χωρών και περισσότερο ευαίσθητοι στα θέματα ατομικής προστασίας της υγείας μας και προφύλαξης των διπλανών μας με τα μέτρα υγιεινής και της απομόνωσης στο σπίτι μας”.
Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου
Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου  EUROKINISSI

Επανέλαβε δε ότι : “Τα κύρια μέτρα, με τα οποία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έξαρση της νόσου η οποία έρχεται, αφορούν στα μέτρα υγιεινής των χεριών, της κάλυψης του βήχα, της κάλυψης του φτερνίσματος, της απομόνωσής μας στο σπίτι όταν εμφανίζουμε συμπτώματα, όπως ο πυρετός και ο βήχας, ώστε να μη μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο, στους ηλικιωμένοι και στους ανθρώπους με τα χρόνια προβλήματα υγείας”.
Μέτρα για τον κορονοϊό.
Μέτρα για τον κορονοϊό.  MOTIONTEAM
Συμπλήρωσε ακόμη ότι: “Πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα υγιεινής, όσο μπορούμε πιο αυστηρά. Να απομονωνόμαστε στο σπίτι αν έχουμε συμπτώματα όπως πυρετός και βήχας, είναι τα δύο κύρια συμπτώματα του νέου ιού, και να αναζητούμε ιατρική βοήθεια αν είμαστε πολύ σοβαρά. Θα το κάνουμε από τώρα σε όλη την Ελλάδα; Είναι ευκαιρία να το κάνουμε ούτως ή αλλιώς, όχι γιατί έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα – δεν το πιστεύω αυτό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here