Κλιμακωτά πρόστιμα από τον Απρίλιο για το Κτηματολόγιο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κλιμακωτά πρόστιμα από τον Απρίλιο για το Κτηματολόγιο

Θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το καλοκαίρι Τα νέα κλιμακωτά πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας, τα οποία θα υπολογίζονται με βάση την αξία του ακινήτου και το χρόνο καθυστέρησης, αναμένεται να θεσμοθετηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο και σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιούνιο και μετά. 
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, συζητείται και το ενδεχόμενο- χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις- τα νέα πρόστιμα να εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόστιμα Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περίπου εκατό ημέρες περιθώριο για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο, χωρίς να κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο. 
Όπως σημειώνουν στελέχη από το «Κτηματολόγιο», από τη στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες που θα καθυστερούν να δηλώσουν την περιουσία τους θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δε θα μπορούν να την αξιοποιήσουν όσο εύκολα νομίζουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ταλαιπωρούνται κάθε φορά που θα θέλουν να μεταβιβάσουν ή να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων τους. Δικαιώματα Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως στη φάση της ανάρτησης, που διαρκεί δύο μήνες (συν δύο επιπλέον μήνες για τους ιδιοκτήτες που μένουν στο εξωτερικό), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν ότι έχει καταγραφεί η περιουσία τους κι αν υπάρχουν λάθη, θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις. Στην περιοχή μας η προθεσμία υποβολής δηλώσεων έληξε στις 29 Νοεμβρίου και συνεχίζεται η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και δηλώσεων νέων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here