Κορωνοϊός: Αγώνας δρόμου για την κυκλοφορία φαρμάκου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Αγώνας δρόμου για την κυκλοφορία φαρμάκου

Ο πλανήτης ψάχνει από κάπου να πιαστεί ελπίζοντας σε μια θεραπεία για τον κορονοϊό. Και αυτή την στιγμή γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα μπορέσει να την βρει πρώτος και να είναι και αποτελεσματική.

Το φάρμακο που δοκιμάστηκε στην Κίνα

Ελβετοί επιστήμονες και ερευνητές αναζητούν πυρετωδώς εμβόλια και φάρμακα κατά του κορονοϊού. Ο φαρμακευτικός όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία, μπορεί να ξεκινήσει, χάρη σε μια ταχεία διαδικασία, άμεσα την τελική και αποφασιστική φάση δοκιμών στις ΗΠΑ, ώστε να πάρει έγκριση για ένα φάρμακο κατά των ανοσολογικών αντιδράσεων το κορονοϊού.
Αυτό μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία, διότι οι υπερβολικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος είναι συχνή αιτία θανάτου για τους ασθενείς με κορονοϊό.
Η παράκαμψη των κλινικών δοκιμαστικών φάσεων είναι δυνατή μόνο επειδή το φάρμακο είχε αρχικά αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και έχει ήδη εγκριθεί ως τέτοιο.
Η Roche πρέπει τώρα μόνο να αποδείξει ότι το φάρμακο δρα επίσης και σε άτομα προσβληθέντα με κορονοϊό. Πάνω στην απελπισία τους, οι Κινέζοι νοσοκομειακοί γιατροί χρησιμοποίησαν με επιτυχία το φάρμακο αυτό ως τελευταία επιλογή στον αγώνα για την επιβίωση των ασθενών με κορονοϊό.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Roche, Σέβεριν Σβαν, είπε σχετικά στην ελβετική τηλεόραση (SRF): «Είμαστε τώρα σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές σε όλο τον κόσμο για να διαθέσουμε το φάρμακο σε ασθενείς και εκτός Κίνας».

Αγώνας και για το εμβόλιο – Η αναποδιά και η Γερμανίδα δημοσιογράφος

Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βέρνης μαζί με δύο κινεζικά Ινστιτούτα κάνουν έρευνα για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του κορονοϊού και όχι φαρμάκου. Πριν από τρεις εβδομάδες, οι ερευνητές στη Βέρνη πίστεψαν ότι το βρήκαν τελικά. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα χορήγησε σε μια Γερμανίδα δημοσιογράφο τηλεοπτικού δικτύου άδεια πρόσβασης να δει τα αποτελέσματα.
Μερικές μέρες αργότερα, η δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε ύποπτη για κορονοϊό και ολόκληρη η ερευνητική ομάδα έπρεπε να τεθεί επίσης σε καραντίνα. Η έρευνα αυτή για το εμβόλιο επαναλαμβάνεται στη Βέρνη από την Τετάρτη. Ο επικεφαλής της έρευνας Μάρτιν Μπάχμαν εξακολουθεί να πιστεύει ότι: «Αν οι επόμενες μέρες είναι επιτυχείς, θα μπορέσουμε να παράγουμε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσα σε έξι μήνες».

 Δοκιμές εμβολίου σε ζώα

Οι ερευνητές της Βέρνης δεν είναι σε καμία περίπτωση οι μόνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται να κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη. Ο ανοσολόγος της Βασιλείας Πέτερ Μπούρκχαρντ δοκιμάζει ήδη το εμβόλιό του σε ζώα, σύμφωνα με την (ελβετική) εφημερίδα «Tages-Anzeiger». Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε ένα δισ. ευρώ σε ερευνητική ομάδα της γερμανικής πόλης Τίπινγκεν για να αγοράσει το εμβόλιο όταν ανακαλυφθεί, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας («Welt am Sonntag»).
Η νευρικότητα είναι κατανοητή: Όποιος διαθέσει πρώτος στην αγορά θεραπευτικό μέσο κατά του κορονοϊού θα κερδίσει εκατομμύρια, αφού τα αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια θα σώσουν αμέτρητες ζωές κατά τον επιδημιολόγο Μαρσέλ Σαλατέ (Marcel Salathé) του Πολυτεχνείου (ETH) της Λωζάνης: «Ο τελικός στόχος πρέπει να είναι ένα εμβόλιο, διότι με αυτό θα τους προστατέψουμε όλους και μπορούμε να σταματήσουμε το χάος».
πηγή: SRF (Ελβετική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here