197 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αγγίζουν τις 100 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

197 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αγγίζουν τις 100 οι νοσηλείες

 


197 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου – αγγίζουν τις 100 οι νοσηλείες

Posted: 13 Aug 2021 12:14 PM PDT

Ξεπέρασαν τις 100 οι νοσηλείες στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για μία ακόμα ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων πλησίασε τα 200. Σημαντική η αύξηση των κρουσμάτων και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.493.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.493, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 531.967 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 122 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 235 (63,4% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.868 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 255 (ημερήσια μεταβολή +27,5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 220 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.182 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου καταγράφηκαν 197 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 15.842.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 32, στην Π.Ε. Αρκαδίας 11, στην Π.Ε. Κορινθίας 62, στην Π.Ε. Λακωνίας 26 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 66.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 102 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 10, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 26 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 40.

Σειρά συμβάσεων υπέγραψαν στην Τρίπολη σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Posted: 13 Aug 2021 12:13 PM PDT

Σειρά προγραμματικών συμβάσεων υπεγράφη στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε, για μία ακόμα φορά, η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω υπουργείου στις δηλώσεις που έγιναν, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από την υπουργό.

Σήμερα στην Τρίπολη, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης και η υπουργός υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης

α) με τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ως εκπρόσωπο της Μητρόπολης Αργολίδας, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και του παρακείμενου Ενετικού κτηρίου και την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του εν λόγω μητροπολιτικού ναού,

β) με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα, με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου, για το 2021,

γ) με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο με αντικείμενο την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για τα επόμενα τρία χρόνια. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται η Αγγελική Μήτρου.

Ακόμα, η υπουργός και ο περιφερειάρχης υπέγραψαν συμβάσεις με αντικείμενο, α) την συντήρηση και αποκατάσταση του ναού Παναγίας Κρισσά (με την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης), β) την αποκατάσταση του προσκυνήματος και άλλες εργασίες στη μονή Ζωοδόχου Πηγής Ροΐτσας στην Μέλισσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (με την Μητρόπολη Μάνης), καθώς και την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η σύσκεψη για τις αποζημιώσεις προς τους πυρόπληκτους

Posted: 13 Aug 2021 12:08 PM PDT

Αναβλήθηκε, για την ερχόμενη εβδομάδα όπως εκτιμάται, η προγραμματισμένη για το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου σύσκεψη στην Σπάρτη με αντικείμενο τις αποζημιώσεις προς τους πυρόπληκτους σε Λακωνία και Μεσσηνία, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και γενικών γραμματέων από συναρμόδια υπουργεία.

Η αναβολή κατέστη αναγκαία, καθώς -στο πλαίσιο του μικρού ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, που θα ελάμβανε μέρος στην εν λόγω σύσκεψη, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στην σύσκεψη -η οποία αναγκαστικά, λόγω και της ορκωμοσίας που είχε οριστεί για τη 1 το μεσημέρι- πρόκειται να συζητηθούν οι τρόποι για την άμεση προώθηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Λακωνία και Μεσσηνία, ενώ η ανάλογη σύσκεψη για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας θα γίνει μόλις σταματήσει η εξελισσόμενη ακόμα μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα μετάσχουν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, οι διευθυντές ΔΑΟΚ και Ανάπτυξης Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε κατηγορία κινδύνου 4 το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου

Posted: 13 Aug 2021 12:07 PM PDT

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σύνολο των Π Ε. Αργολίδας και Κορινθίας καθώς και στην κεντρική Αρκαδία, όπως και σε ολόκληρη τη νότια Λακωνία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το συμφωνητικό για το έργο αναβάθμισης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

Posted: 13 Aug 2021 12:06 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, την σύμβαση για το ύψους περί τα 5 εκ. ευρώ έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων -με περίπου 1 εκ. ευρώ να αναλογεί σε κάθε Π.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα γίνει διαγράμμιση, αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων ΚΟΚ, τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων καθώς και ειδικών ανακλαστικών οδοστρώματος (“μάτια γάτας”) και εκτιμάται ότι θα εκτελεστεί έργο σε δρόμους μήκους περί τα 200 χιλιόμετρα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, “άμεσα θα δημοσιοποιηθεί και το αντικείμενο του συμφωνητικού, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τι και πού θα γίνει”.

Στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους πληγέντες, διανομές ζωοτροφών – πλήθος προσφορών από επιχειρήσεις και ιδιώτες

Posted: 13 Aug 2021 12:05 PM PDT

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οργανισμός με αξιοπιστία στον οποίον μπορεί να στηρίζεται ο κόσμος” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας την έναρξη της διανομής, στις πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες, αφ’ ενός ζωοτροφών για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν και αφ’ ετέρου φαρμάκων και τροφίμων και άλλων ειδών.

Την ευθύνη για την διανομή των ζωοτροφών έχουν η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της έδρας και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις στις πυρόπληκτες Π.Ε., ενώ για τα υπόλοιπα αρμόδια για την διανομή τους είναι η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της έδρας, με τις Διευθύνσεις Πρόνοιας των πληγεισών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ηδη στην Περιφέρεια έχουν φθάσει διάφορες προσφορές, όπως α) φρέσκα λαχανικά και σαλάτες από την εταιρεία “Φρεσκούλης” τα οποία ήδη διανεμήθηκαν από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας προς τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα, β) διάφορα φαρμακευτικά είδη από την ΣΥΦΑΝΟΠΕ, γ) είδη προστασίας δέρματος από υψηλές θερμοκρασίες από την επιχείρηση της Ασπασίας Ματακούδη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, δ) διάφορα είδη ρουχισμού από ιδιώτες που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας.

Επιπλέον πίστωση 1,6 εκ ευρώ για ακόμα 72 επιχειρήσεις μετά την εξέταση των ενστάσεων για την δράση ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 13 Aug 2021 12:04 PM PDT

Στην έγκριση 72 από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν επί των αποτελεσμάτων στις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί για ένταξη στην δράση 3.a.4 του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, προέβη η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης.

Μετά την αποδοχή του βάσιμου των πιο πάνω ενστάσεων θα εκταμιευθεί προς τις επιχειρήσεις που τις υπέβαλαν συνολική πίστωση ύψους 1.610.427,24 ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των υποβληθεισών ενστάσεων ήταν 710.

 

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση 6ΦΦΙ7Λ1-87Α

Εκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών

Posted: 13 Aug 2021 12:01 PM PDT

Σύμφωνα  με την ΠΝΠ 05-08-2021 “Εκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών” (ΦΕΚ 138 Α/05-08-2021), παρατείνεται με την απόφαση αριθμ. 1019/4/24-η΄ (ΦΕΚ 3746/12-08-2021), έως την 20ή Αύγουστου 2021 και ώρα 6 π.μ. η απαγόρευση της μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση.

Εξαιρούνται οι περιοχές που αναφέρονται στην απόφαση αριθμ. 1019/4/24-α΄ (ΦΕΚ 3746/12-08-2021), π.χ. κατοικημένες περιοχές, θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κλπ.

Επίσης, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά (πχ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνει καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχει κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα και με διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με το άρθρο 2 της από 05-08-2021 ΠΝΠ.

Διαλύεται η εργολαβία Τζάνε – Καλαμάκι

Posted: 13 Aug 2021 12:01 PM PDT

Διαλύεται οριστικά η εργολαβία στον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι μετά την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ αναφορικά με τον τρόπο παράκαμψης των αρχαιοτήτων στην περιοχή του Πεταλιδίου. Τα υπόλοιπα δύο τμήματα του εν λόγω δρόμου έχουν ολοκληρωθεί -με διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό- και πλέον θα γίνει προσπάθεια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου το έργο να θεωρηθεί λειτουργικό, μετά από παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα μέσα στο Πεταλίδι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση εργασίας για το πιο πάνω ζήτημα, την οποία είχε σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου.

“Οσον αφορά το επίμαχο τμήμα του εν λόγω έργου, δηλαδή την παράκαμψη του Πεταλιδίου, προχωρούμε άμεσα σε γεωλογική μελέτη και στη συνέχεια σε οριστική μελέτη. Οι διαδικασίες αυτές, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέχρι το κλείσιμο του τρέχοντος ΠΕΠ 2014 – 2020 δηλαδή ώς τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ η δαπάνη εκτιμάται σε 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει, επομένως, να προκύψει νέα εργολαβία μετά από νέο διαγωνισμό” τόνισε ο περιφερειάρχης και παρατήρησε:

“Ενα έργο 9 χιλιομέτρων θα φθάσει να κοστίσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Ενα έργο παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο κρίσιμος χρόνος ήταν το 2018, όταν το ΚΑΣ συναίνεσε στην όδευση της παράκαμψης του Πεταλιδίου, μετά από παρεμβάσεις σε διάφορα επίπεδα. Δέχομαι ότι ήταν καλοπροαίρετες, αλλά αποδείχθηκαν ατυχείς ως προκύπτει εκ του αποτελέσματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here