TA ΜΕΤΡΑ φέτος τα σχολεία: Διά ζώσης, με τεστ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

TA ΜΕΤΡΑ φέτος τα σχολεία: Διά ζώσης, με τεστ

 


Ο χρόνος για την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία κυλά πλέον αντίστροφα, αφού στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα συνοδεύουν εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και αυτή τη χρονιά, την ώρα που η μετάλλαξη «Δ» σαρώνει τη χώρα και πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στόχος του υπ. Παιδείας είναι η εξ’ ολοκλήρου επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία, με την τηλεκπαίδευση να παραμένει στη ζωές μας, για ειδικές περιπτώσεις πχ για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέτα Μακρή σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Πώς θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία
Με το βλέμμα στραμμένο στο παράδειγμα των ΗΠΑ, εκεί όπου το άνοιγμα των σχολείων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά, κυβερνητικά χείλη έδωσαν μια πρώτη γεύση για το πως θα επιστρέψουν με ασφάλεια μαθητές και δάσκαλοι στις τάξεις.

Όσον αφορά τους μαθητές, θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (οι άνω των) 12 ετών, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα. Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους ανεμβολίαστους μαθητές και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Βάζουν το χέρι στην τσέπη οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί
Απεναντίας, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα. Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ. Πάντως να αναφερθεί ότι περίπου το 85% των εκπαιδευτικών έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της covid-19, είτε λόγω του εμβολιασμού τους, είτε επειδή νόσησαν. Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.Τέλος, όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στην τάξη, αυτά θα είναι διαφοροποιημένα σε σχέση με την περσυνή χρονιά, αφού ο προσανατολισμός είναι να μην υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here