Πάει… διακοπές ο εμβολιασμός στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Πάει… διακοπές ο εμβολιασμός στην Πελοπόννησο

 



Κατά πολύ μειωμένος αναμένεται να είναι και αυτή την εβδομάδα ο ρυθμός των εμβολιασμών. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36.178 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 7.621 αφορούσαν σε ραντεβού πρώτης δόσης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία από το emvolio.gov., πραγματοποιήθηκαν συνολικά 85.478 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, δηλαδή κατά μέσο όρο είχαν κλειστεί ημερησίως 10,5 χιλιάδες πρώτης δόσης.

Κατά το υπουργείο Υγείας, η μείωση των νέων ραντεβού ήταν αναμενόμενη και οφείλεται στις καλοκαιρινές διακοπές. Ειδικά αυτή την εβδομάδα, λόγω του Δεκαπενταύγουστου, η κάμψη φαινόταν πως θα ήταν μεγαλύτερη.

Η μείωση των εμβολιασμών, ήδη από τις αρχές του μήνα, είναι κάτι που ανησυχεί την Αριστοτέλους σε κάθε περίπτωση, ειδικά όσο η μετάλλαξη Δέλτα επεκτείνεται και ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει καθημερινά σε υψηλά επίπεδα. Εκτιμάται όμως πως μετά τις επιστροφή των εκδρομέων θα ανέβουν και πάλι τα ποσοστά, την ώρα μάλιστα που υπάρχει σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών στις ηλικίες κάτω των πενήντα ετών. Ήδη φαίνονται ανοδικές τάσεις στα νέα ραντεβού προς τα τέλη του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και τα παιδιά άνω των 12 ετών έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται, προβλέπεται πως θα αυξήσει τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, είναι όμως κρίσιμο να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο όσο γίνεται περισσότεροι.

Τα τελευταία στοιχεία από τον υπουργείο Υγείας δείχνουν πως στην ηλιακή ομάδα 50 – 54, περίπου επτά στους δέκα έχουν εμβολιαστεί, στους 44-49 ετών έξι στους δέκα, στους 25- ετών πέντε στους δέκα και στους 18 – 24 τρεις στους δέκα.

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 2.595 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 207. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +1.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 197 ασθενείς.

Πολύ τέλος προβληματίζει η διασπορά του ιού στην Κρήτη. Σύμφωνα με το χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ , από τα 2.595 συνολικά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 657 καταγράφηκαν στην Αθήνα, τα 440 στην Κρήτη, τα 217 στη Θεσσαλονίκη και τα 111 στη Ρόδο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here