248 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – ξεπέρασαν τις 150 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

248 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – ξεπέρασαν τις 150 οι νοσηλείες

 


Καταγράφηκαν 248 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου – ξεπέρασαν τις 150 οι νοσηλείες

Posted: 24 Aug 2021 11:37 AM PDT

Νέα “εκτόξευση” των κρουσμάτων covid-19 είχαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με περίπου το 60% από αυτά να καταγράφονται στη Μεσσηνία. Παράλληλα, συνεχίζει να αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας, με το συντριπτικό τους ποσοστό να αφορά ανεμβολίαστους, ενώ αυτές στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας -που βρίσκεται στα όριά του- ήδη ξεπέρασαν τις 70.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός της υστέρησης του εμβολιασμού σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες, παρατηρώντας ταυτόχρονα στον αντίποδα ότι υπάρχουν Ενότητες της Περιφέρειας όπου αν και υπάρχει υψηλός αριθμός επισκεπτών, τα κρούσματα παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα λόγω του ικανοποιητικού αριθμού εμβολιασμένου πληθυσμού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 4.608, ενώ αξιοσημείωτο νέο στοιχείο αποτελεί ότι πλέον η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έπεσε στα 39 έτη.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 24 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 4.608, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 566.812 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.923 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (58,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.926 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 293 (ημερήσια μεταβολή +9,74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 272 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.466 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου καταγράφηκαν 248 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 18.063.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 13, στην Π.Ε. Αρκαδίας 16, στην Π.Ε. Κορινθίας 42, στην Π.Ε. Λακωνίας 31και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 146.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 24, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 154 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 17, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 23 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 71.

Σειρά επαφών σε υπουργεία είχε στην Αθήνα σήμερα Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 24 Aug 2021 11:36 AM PDT

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και επαφές με άλλους φορείς είχε σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίον συζήτησε την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ζητήματα σχετικά με την αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού.

Ακολούθησε συνάντηση του Π. Νίκα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίον έθεσε για μία ακόμα φορά το ζήτημα των έργων της παράκαμψης των Λαγκαδίων και το Σπάρτι (Πυρί) – Γύθειο, ενώ από την πλευρά του ο γ.γ. τον ενημέρωσε ότι επίκειται απόφαση για την ονοματοδοσία των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με ήρωες της Επανάστασης του 1821, όπως έχει προταθεί από την περιφερειακή Αρχή.

 

ΜΕ ΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ”

Οι επαφές του περιφερειάρχη στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, με τη συνάντηση που είχε με τον  Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής και ως Υπερταμείο.

Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στο έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ εξετάστηκε η δημιουργία δίπλα της, με φυσικά υλικά, ενός πεζοδρόμου μήκους 7 χιλιομέτρων -κατά μήκος της διώρυγας, στην πλευρά της Πελοποννήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Περιφέρεια.

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε ότι έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εκπόνηση ενός ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον χώρο πέριξ της διώρυγας.

Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα, με προοπτική να εξελιχθεί στο κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θέμα για το οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία όλων των πλευρών.

Συμβάσεις έργων στην Αρκαδία συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 24 Aug 2021 11:33 AM PDT

Σειρά συμφωνητικών για την υλοποίηση έργων στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού 1.910.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις που υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη αφορούν τα εξής έργα:

– Συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Βούρβουρα – Αγιος Πέτρος (προϋπολογισμός 400.000 ευρώ).

– Βελτίωση, συντήρηση και αναβάθμιση ασφάλειας της επαρχιακής οδού Λεβίδι – Κανδύλα – Αρχαία Νεμέα (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

– Κατασκευή αρδευτικού τσιμενταύλακα, συντήρηση του υφιστάμενου, στον ποταμό Αλφειό, στο ύψος του Ραψοματίου (προϋπολογισμός 120.000 ευρώ).

– Κατασκευή τσιμενταύλακα εντός των ορίων της Τ.Κ. Γέφυρας του Δήμου Μεγαλόπολης (προϋπολογισμός 55.000 ευρώ).

– Επέκταση υφιστάμενου αρδευτικού τσιμενταύλακα στην περιοχή Σαρακινίου του Δήμου Μεγαλόπολης (προϋπολογισμός 135.000 ευρώ).

– Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του δρόμου από διασταύρωση Σκλήφα – Νεστάνη – Σάγκα – Λουκά (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ).

– Προμήθεια και εργασία τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας οδών και τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ).

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή της συνεδρίαση

Posted: 24 Aug 2021 11:31 AM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, προέβη στην κατακύρωση του αναδόχου για το με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού 19 Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, στην Κορινθία, όπως επίσης και στην έγκριση της διαδικασίας αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής για το προϋπολογισμού 890.000 ευρώ έργο της συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου και των λοιπών οδικών αξόνων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο στάδιο της μελέτης κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα, κοντά στην υφιστάμενη μεταλλική.

Εγκρίθηκε επίσης, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού αξιολόγησης οικονομικών προσφορών και ανάδειξης προσωρινού αναδόχου στον διαγωνισμό για τον καθαρισμό των ποταμών Παμίσου και Αρι, στη Μεσσηνία, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή προέβη σήμερα στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Βαλτέτσι, προϋπολογισμού 250,000 ευρώ.

Εργα αντιπλημμύρισης συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσο

Posted: 24 Aug 2021 11:30 AM PDT

Θέματα σχετικά με αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αργους – Μυκηνών συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί το Ναύπλιο θα οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα σχετικά έργα στην περιοχή της Αργολίδας.

Τονίστηκε, ωστόσο, ότι από την πλευρά της Περιφέρειας ήδη υλοποιούνται έργα προστασίας από πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ένταξη στο ΠΕΠ με 2,8 εκ. ευρώ του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας

Posted: 24 Aug 2021 11:30 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Η προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ εν λόγω πράξη έχει ως δικαιούχο την Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, στην ασφαλή μεταφορά των εκθεμάτων σε χώρους προσωρινής αποθήκευσης, στην επαναφορά τους στους μουσειακούς χώρους και στην εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης.

Οι εργασίες αποκατάστασης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών εγκαταστάσεων και δικτύων του Μουσείου και η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου θα το καταστήσουν λειτουργικό και προσβάσιμο.

Στόχος της μόνιμης έκθεσης είναι να αναδείξει, μέσα από ένα εύληπτο μουσειολογικό και μουσειογραφικό αφήγημα, το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο της προϊστορικής δυτικής Μεσσηνίας που διαμόρφωσε τη γένεση και την εξέλιξη του Υστεροελλαδικού πολιτισμού στην περιοχή.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

 

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ένταξη στο ΠΕΠ με 922.748,50 ευρώ του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δημητσάνας

Posted: 24 Aug 2021 11:28 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η οργάνωση μόνιμης έκθεσης του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δημητσάνας.

Η προϋπολογισμού 922.748,50 ευρώ εν λόγω πράξη έχει ως δικαιούχο την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σκοπός είναι η μετατροπή της κηρυγμένης οικίας Αντωνόπουλου σε επισκέψιμο μνημείο, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τόσο την ιστορία του ίδιου του αρχοντικού όσο και την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής (Δημητσάνα, Γορτυνία κ.ά.).

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 15η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

 

Την απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Ανάθεση αρμοδιοτήτων για τους αναδασμούς στην Ανω Μεσσηνία και την ζωοαγορά Κοπανακίου

Posted: 24 Aug 2021 11:26 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ορίστηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος ως υπεύθυνος για:

α) Την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων αναδασμού στις περιοχές της Ανω Μεσσηνίας i) Δωρίου Δήμου Τριφυλίας και ii) Αγίου Γεωργίου Δήμου Οιχαλίας, τα οποία παραμένουν επί 15ετία ημιτελή και μη λειτουργικά, και

β) Την προώθηση των διαδικασιών για τη λειτουργία του κτηρίου ζώντων ζώων λαϊκής αγοράς Κοπανακίου Δήμου Τριφυλίας.

Η ίδια απόφαση σημειώνει ότι ο Β. Καπέλιος θα συνεργαστεί με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας.

 

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συμμετείχε το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στο Δώριο όπου συζητήθηκαν τα θέματα των πιο πάνω αναδασμών στην εν λόγω περιοχή, ενώ στη συνέχεια διενήργησε αυτοψία στο Κοπανάκι, στην κτηριακή υποδομή η οποία κατασκευάστηκε για να φιλοξενεί την Κυριακάτικη ζωοπανήγυρη, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί.

Στις εν λόγω πρωτοβουλίες του, τον περιφερειάρχη συνόδευαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ενώ συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες από τις δύο πιο πάνω περιοχές.

 

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

Ανάθεση αρμοδιοτήτων σε θεματικό Αντιπερφερειάρχη

Προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος σε Νέδα και Πολυλίμνιο

Posted: 24 Aug 2021 11:23 AM PDT

Δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την περιβαλλοντική διασφάλιση στις εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχές Πολυλίμνιο και Νέδα, στη Μεσσηνία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, η μία σύμβαση προϋπολογισμού 35.712 ευρώ, προβλέπει την μίσθωση και τοποθέτηση 4 χημικών τουαλετών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επισκεπτών στις δημόσιες δασικές εκτάσεις στη Νέδα και το Πολυλίμνιο.

Η δεύτερη σύμβαση, με ισόποσο προϋπολογισμό, προβλέπει εργασίες καθαρισμού στον περιβάλλοντα χώρο, αποκομιδής, καθαρισμού και επαναπόθεσης σκουπιδιών σε νομίμως υφιστάμενους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here