Η κραυγή αγωνίας μεγαλώνει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο για την κατάσταση με το προϊόν της σταφίδας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Η κραυγή αγωνίας μεγαλώνει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο για την κατάσταση με το προϊόν της σταφίδας

 


Η κραυγή αγωνίας μεγαλώνει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο για την κατάσταση με το προϊόν της σταφίδας και την όλη «απάθεια» που δείχνει το αρμόδιο Υπουργείο, μπροστά στο πρόβλημα – που έχει μάλιστα αναγνωρίσει –  για το ζήτημα των αποθεμάτων, που παραμένουν στις αποθήκες την ώρα που ξεκινά η νέα συγκέντρωση. Την ίδια ώρα τα παιχνίδια ορισμένων εμπόρων προκαλούν την οργή των παραγωγών για τις πιέσεις που ασκούν (δείτε εδώ). Μπροστά σε αυτή τη εικόνα η λύση επείγει εδώ και τώρα, με τις φωνές να φθάνουν μέχρι και το σημείο παραγωγοί, φορείς και αυτοδιοικητικοί να ζητούν την αποπομπή Λιβανού από την θέση του ΥΠΑΑΤ.

Δριμύ κατηγορώ από τον Επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο απέναντι στον Σπήλιο Λιβανό. Με φόντο τις ενέργειες που δεν έχουν γίνει και που έχουν «ναρκοθετήσει» τις εξελίξεις στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής – νωπές οι μνήμες για την μη παρέμβαση παρά τις δεσμεύσεις για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, ο κ. Πετράκος όπως συνηθίζει – κι όπως πρόσφατα είχε πράξει και στην συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. – δεν «μάσησε» τα λόγια του και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Υπουργό ΑΑΤ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «…Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σε λίγες ημέρες με τον ανασχηματισμό, οφείλει να αποπέμψει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δεν είναι Υπουργός ΑΑΤ, αλλά Υπουργός… προώθησης εισαγωγών και συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και… νεκροθάφτης της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και της σταφίδας, να τον αποπέμψει».

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός στάθηκε στις δεσμεύσεις του κ. Λιβανού και αποκάλυψε πως υπάρχει στα χέρια του σοβαρή νομική γνωμοδότηση από γραφείο, που επιβεβαιώνει ότι έχει το νομικό και πολιτικό δικαίωμα η χώρα να προβεί εδώ και τώρα σε ενέργειες απόσυρσης των αποθεμάτων, διάσταση που του δίνει το περιθώριο να υπάρξει παρέμβαση και να τελειώνουν οι όποιες… προσχηματικές δικαιολογίες. «Ο κ. Λιβανός παρότι είχε δεσμευτεί πως όταν λάβει τη νομική γνωμοδότηση θα προχωρήσει κάνεις συνεχώς καθυστερήσεις, πετάει την μπάλα στην εξέδρα…».

Μίλησε για την συνάντηση που υπήρξε των μελών της Παναιγιαλείου που έφτασαν στο σημείο να θέσουν το θέμα στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη που «…έπεσε από τα σύννεφα, γιατί νόμιζε πως το πρόβλημα είχε λυθεί. Όταν είδε τη νομική γνωμοδότηση σαν έμπειρος Καθηγητής της Νομικής αναγνώρισε το δίκιο και έχει άδικο ο Υπουργός, ο κ. Μαρλαφέκας και δυστυχώς και ο κ. Νίκας, ο οποίος συντάχθηκε με τον κ. Μαρλαφέκα».

Ο Θανάσης Πετράκος στάθηκε και στις κινήσεις του μεγαλέμπορα «..όταν γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος έχει χρεοκοπήσει 10 φορές, έχει βαρέσει… κανόνι, στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο, στην Αιγιάλεια, μάλιστα σε δεκάδες παραγωγούς στη Νεμέα, μάλιστα δεν έχουν τελειώσει τα δικαστήρια εις βάρος του, όταν έχει το θράσος κατεβαίνει στη Μεσσηνία και λέει στους παραγωγούς ότι σας δίνω 1 ευρώ και ξέρει και το… λεφτόδεντρο του Υπουργείου και μιλά εξ ονόματος του Υπουργού, δηλαδή, αυτός είναι Υπουργός των αγροτών ή Υπουργός των φίλων του και αυτών μαζί με τους οποίους ήταν μαζί στο Κολέγιο Αθηνών και σπουδάζανε…»

Στάθηκε παράλληλα στην στάση των βουλευτών της ΝΔ σε όλη την Περιφέρεια που είναι απέναντι σε αυτή την πολιτική του Υπουργείου «…αυτοί δηλαδή θέλουν να κάνουν κακό στην κυβέρνηση; Που λένε πως πρέπει να προστατευτεί το εισόδημα των παραγωγών και πως πρέπει να υπάρξει απόσυρση; Και τα ξέρει όλα ο κ. Λιβανός που προσπαθεί… να θάψει τη σταφίδα και να καταστρέψει το προϊόν; Και κάνει όλα αυτά τα πράγματα… γιατί; Για να ενισχυθεί ο φίλος; Για να χρεοκοπήσει τους παραγωγούς και να ρίξει κανόνια; Αυτό είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος;»

Και πέραν αυτών πρόσθεσε «…κύριε Μητσοτάκη αποπέμψτε τον κ. Λιβανό είναι ανεπιθύμητος για τη Μεσσηνία, είναι ανεπιθύμητος για τους παραγωγούς… Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να φύγει υπερασπίζεται συμφέροντα φίλων του, είναι προκλητικό αυτό…».  Μάλιστα, σημείωσε πως πρέπει να ληφθεί εδώ και τώρα λύση διαφορετικά προανήγγειλε ότι έρχονται δυναμικά συλλαλητήρια με πρώτη κίνηση μετά τις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Τέλος άκρως χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές και για την υπόθεση επόμενη μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές με τον Επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελ/σου να στέκεται σε μια σειρά από προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here