Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας προς το μέτριο... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας προς το μέτριο...

 


Ανασχεδιασμό των παθητικών πολιτικών ετοιμάζει μέσα στο επόμενο διάστημα το  υπουργείο Εργασίας. Ο όποιος ανασχεδιασμός αρχικά θα είναι πιλοτικός, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου στο ΜR, με τις μεταρρυθμίσεις να έχουν ως στόχο την στήριξη της μετάβασης στην απασχόληση.

Οι δράσεις που σχεδιάζoνται έχουν συμπεριληφθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μετά την πιλοτική εφαρμογή και μετά την μελέτη των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος, θα μπορέσει να υπάρξει ένα ενιαίο καινούριο σύστημα για τα επιδόματα ανεργίας.

Τα δύο προγράμματα

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν δύο πιλοτικά έργα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτών των έργων, θα εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχουν στην αγορά εργασίας πρώτον η αύξηση του επιπέδου κάλυψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας και δεύτερον η αναπροσαρμογή του τυποποιημένου επιδόματος ανεργίας στο επίπεδο του τελευταίου μισθού. Άρα, η κλιμάκωση του επιδόματος θα συνδέεται με τον προηγούμενο μισθό του ανέργου, πριν από την απόλυση του.

Θα υπάρχει βεβαίως ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο το οποίο βέβαια δεν έχει οριστεί ακόμη, ενώ εξετάζεται η διακοπή του επιδόματος εάν ο άνεργος αρνείται συνεχώς να προσληφθεί σε θέση εργασίας που θα του προτείνεται από τον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here