Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

 


Στα 959 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου – 184 οι νοσηλείες

Posted: 21 Feb 2022 12:29 PM PST

Σε 959 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 7 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 18.094.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 21 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 18.094, εκ των οποίων 56 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.317.014 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 49,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 288 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 460 (64,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 339 (73,7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (26,3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.217 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 301 (ημερήσια μεταβολή -8,51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 361 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 88 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.417 θάνατοι. Το 95,0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 959 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 100.605.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 153, στην Π.Ε. Αρκαδίας 155, στην Π.Ε. Κορινθίας 231, στην Π.Ε. Λακωνίας 65 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 355.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 20 Φεβρουαρίου- συνολικά 184 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 15 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 37, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 62 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 18 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 41 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Π. Νίκας στην Βυτίνα, “θα παραχθεί αποτέλεσμα αν υπερβούμε τους τοπικισμούς και δούμε το γενικότερο συμφέρον”

Posted: 21 Feb 2022 12:28 PM PST

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ακόμα και μετά από 5 ΕΣΠΑ, έχει πολύ σοβαρά ζητήματα με τις υποδομές, την ύδρευση, την άρδευση, τους οδικούς άξονες, την υποστήριξη πολιτιστικών μνημείων” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας ενημερωτική εκδήλωση -με θέμα “Το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου και οι ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”- που διοργάνωσαν στη Βυτίνα, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, η ΠΕΔ Πελοποννήσου, η ΚΕΔΕ και η ΕΕΤΑΑ.

Ο περιφερειάρχης, επισήμανε επίσης σοβαρά προβλήματα “και με τους δικαιούχους και με την έλλειψη συνέργειας μεταξύ των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και με την κρατική γραφειοκρατία και λόγω υποστελέχωσης της δημόσια διοίκησης”, σημειώνοντας ότι “επιχειρείται να στηθεί ένα είδος παράλληλης διοίκησης με τις Αναπτυξιακές”.

Λόγω των ζητημάτων αυτών, η Περιφέρεια παραμένει φτωχή παρά τα 5 μέχρι τωρα χρηματοδοτικά προγράμματα και αδυνατεί να αναδείξει τα αναμφισβήτητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, συνέχισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς όλα αυτά επιτείνονται από έναν κρατικό μηχανισμό που δεν λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Οπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, πλέον αυτή τη στιγμή “διαθέτουμε μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τα 400 εκατομμύρια του νέου ΕΣΠΑ, οι πιστώσεις του νέου ΠΔΕ (ΕΠΑ), του Ταμείου Ανάκαμψης και του Ταμείου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τις περιοχές που επηρεάζει η απολιγνιτοποίηση, καθώς και τα κονδύλια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΠΑΝΕΚ το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το ΠΑΑ”.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι θα μπορέσει να παραχθεί αποτέλεσμα “αν λειτουργήσουμε με διαφορετικό μυαλό απ’ ότι στο παρελθόν, αν υπερβούμε τους τοπικισμούς και δούμε το γενικότερο συμφέρον, αν κάνουμε για το κάθε έργο μελέτη κόστους – οφέλους, αν υπάρξει συνέργεια μεταξύ των εργαλείων αυτών και το σημαντικότερο αν στελεχωθούν οι περιφέρειες με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν επιμένουμε στις παράλληλες διοικήσεις τύπου Αναπτυξιακών που δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιούργησαν περισσότερα” και κατέληξε τονίζοντας:

“Το θέμα είναι η στρατηγική για την ορθολογική αξιοποίηση των σημανικών πιστώσεων που έχουν διατεθεί. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, συνεργαζόμενοι με τους δημάρχους”.

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στο πλαίσιο της πιο πάνω εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις των τομεακών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 και ειδικότερα το Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου της νέας περιόδου, εκτιμήθηκαν αποτελέσματα και συμπεράσματα της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και αναλύθηκαν κανονιστικές της νέας προγραμματικής περιόδου, ειδικότερα για τους δικαιούχους.

Παρουσιάστηκαν, εξ άλλου, προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για τους δήμους αλλά και οι άξονες του Ταμείου Ανάκαμψης για τις δημόσιες υποδομές, ενώ έγινε και εεκτενής αναφορά στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και στα προγράμματά του.

Κοινό συμπέρασμα αποτέλεσε να επιδιωχθεί η δυνατότητα υλοποίησης και απορρόφησης των προγραμμάτων με συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων χωρικής επένδυσης που απαιτούν συνεργεία των δικαιούχων.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Posted: 21 Feb 2022 12:26 PM PST

Σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα του καθαρισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας από την φυτική γη και δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Οι πρώτες τουριστικές πτήσεις του 2022 έφθασαν χθες Κυριακή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Posted: 21 Feb 2022 12:25 PM PST

Με πτήσεις που αφίχθηκαν χθες Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, από την Ζυρίχη και το Μόναχο, “εγκαινιάστηκε” η φετινή τουριστική περίοδος, ενώ από τον Μάρτιο θα προστεθούν συνδέσεις της Καλαμάτας με Ντίσελντορφ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη.

Τους πρώτους φετινούς τουρίστες υποδέχθηκε στον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, η οποία δήλωσε αισιόδοξη ότι φέτος “θα είναι πολύ ευνοϊκότερη χρονιά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προορισμός” και σημείωσε ότι η Περιφέρεια ενισχύει συνεχώς με ψηφιακή προβολή τις πλατφόρμες των αεροπορικών εταιρειών και τη διαφημιστική προβολή του προορισμού.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας”

Posted: 21 Feb 2022 12:23 PM PST

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται μεταξύ 10 και 20 Μαρτίου στη συμπρωτεύουσα επελέγη για να προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας”.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε η Κλεώνη Φλέσσα και αποτελεί παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τόσο το εν λόγω ντοκιμαντέρ, όσο και η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη “Η φλόγα της Επανάστασης” -επίσης παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου- θα προβληθούν φέτος τόσο σε πόλεις της Περιφέρειας, όσο και στην Αθήνα.

Την αναβίωση και ανάδειξη του Μουσείου Δασικής Ιστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι, επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 21 Feb 2022 12:22 PM PST

Η αποκατάσταση και λειτουργία του Μουσείου Δασικής Iστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι, αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία εξετάζει τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τρίπολης.

Την εν λόγω υποδομή είχε επισκεφθεί, το περασμένο φθινόπωρο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω μουσείο διαθέτει τις προϋποθέσεις να συμβάλει σηµαντικά στην ανάπτυξη και τόνωση της οικονομίας του Δήμου Τρίπολης, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει πολλούς επιπλέον επισκέπτες στην περιοχή του όρους Μαίναλο.

Παράρτημα του ΕΑΠ στη Μεγαλόπολη και στο Ελληνικό

Posted: 21 Feb 2022 12:21 PM PST

Παράρτημα στη Μεγαλόπολη προτίθεται να δημιουργήσει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος που θα ληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ιδρύσει.

Στο παράρτημα θα λειτουργήσει -σε συνεργασία με το Frederick University- το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Νοσηλευτικής, καθώς και τα γραφεία του φορέα αξιοποίησης και λειτουργίας της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας.

Η περαιτέρω εξειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα γίνει σε νέα συνάντηση που θα έχει ο ίδιος και στελέχη της Περιφέρειας, όπως και εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλόπολης, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη πρότυπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα – μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη

Posted: 21 Feb 2022 12:20 PM PST

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόσκληση για την ανάπτυξη πρότυπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα – μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

Η δράση, η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την οποία ανέρχεται σε 232.700 ευρώ εντάσσεται στα πλαίσια του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014 – 2020, ενώ δυνητικοί δικαιούχοι είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και οι φορείς που έχουν υπογράψει σύμβαση μαζί της.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης δράσης για την ανάπτυξη ενός πρότυπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, με αντικείμενο την αυτοφροντίδα – μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στοχεύοντας στην αγωγή και προαγωγή υγείας για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 15 του ερχόμενου Απριλίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΨΘ8Β7Λ1-9ΟΞ

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με τον υφυπουργό Αλιευτικής Πολιτικής

Posted: 21 Feb 2022 12:19 PM PST

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, αρμόδιο για την αλιευτική πολιτική, είχε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα της δημιουργίας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας, τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι το έργο έχει ωριμάσει μελετητικά και έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας να έχει ολοκληρώσει τον σχετικό φάκελο.

Ο τεχνητός ύφαλος προβλέπεται να κατασκευαστεί σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την πλησιέστερη ακτογραμμή με πυρήνας έκτασης ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου και ζώνη προστασίας έκτασης 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οπως δήλωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, η πιο πάνω αρμόδια υπηρεσία συνεργαζόμενη με το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, θα έχει σύντομα περαιώσει και τον σχεδιασμό της τριετούς παρακολούθησης του έργου, όπως απαιτεί το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν οι οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του επιχειρησιακού προγράμματος, ώστε να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την υποβολή πρότασης.

Ο στόχος της κατασκευής τεχνητού υφάλου είναι η αναβάθμιση της βιοποικιλότητας, η προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος από την υποθαλάσσια διάβρωση καθώς και η προστασία των περιοχών από την παράνομη αλιεία.

Μακροπρόθεσμα δε, αναμένεται αύξηση της βιομάζας των αυτόχθονων πληθυσμών, μέσω της δημιουργίας καταφυγίων και προστατευμένων κλειστών ζωνών γύρω από τον τεχνητό ύφαλο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τουριστικό αξιοθέατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here