“Τάσσομαι υπέρ όλων των οδικών αξόνων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

“Τάσσομαι υπέρ όλων των οδικών αξόνων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 


Στα 952 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου – 195 οι νοσηλείες

Posted: 04 Feb 2022 11:21 AM PST

Σε 952 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 8 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 18.640.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 4 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 4 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 18.640, εκ των οποίων 68 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.020.846 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 402 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.678 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (61,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 439 (77,84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (22,16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.079 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 496 (ημερήσια μεταβολή -9,32%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 476 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 88 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.927 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 952 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 85.109.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 159, στην Π.Ε. Αρκαδίας 113, στην Π.Ε. Κορινθίας 262, στην Π.Ε. Λακωνίας 104 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 314.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου- συνολικά 195 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 16 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 16, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 34, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 27 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 53 (τα 3 στη ΜΕΘ).

“Τάσσομαι υπέρ όλων των οδικών αξόνων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – συνάντηση με την ΔΕΠΕ Ηλείας της Ν.Δ.

Posted: 04 Feb 2022 11:20 AM PST

“Τάσσομαι υπέρ όλων των οδικών αξόνων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας (πρώην ΝΟΔΕ), υπό τον πρόεδρό της Χρήστο Γαβρά.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε έγινε συζήτηση για τον προταθέντα οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, για τον οποίον υφίσταται “γενική κινητοποίηση” στην Ηλεία και τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής, τόσο μέσα από δηλώσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της, όσο και μέσα από δημοσιεύματα και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της εν λόγω περιοχής.

“Είναι παραπάνω από ευνόητο, φυσικά, πως ο εν λόγω προταθείς οδικός άξονας δεν σημαίνει πως εγκαταλείπεται η παράκαμψη των Λαγκαδίων, για την χρηματοδότηση της οποίας ως περιφερειακή Αρχή έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, τις οποίες και συνεχίζουμε” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ότι τάσσεται υπέρ όλων των οδικών αξόνων, όπως Τρίπολη – Λαγκάδια, Σπάρτη – Γύθειο, Καλό Νερό – Τσακώνα, για να παρατηρήσει:

“Για όλα αυτά, ωστόσο, απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη αποτελεί η ύπαρξη χρηματοδότησης -ακόμα και μέσω ΣΔΙΤ-, η οποία προϋποθέτει απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Ο προταθείς οδικός άξονας ενδεχομένως και να έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι εν λόγω προταθείς δρόμος -ο οποίος, όπως είπε ο περιφερειάρχης- θα τεθεί υπόψη και του πρωθυπουργού- αποτελεί “έναν οριζόντιο οδικό άξονα που ενώνει επί της ουσίας τη νότια με την βόρεια Πελοπόννησο και θα ωφελήσει το σύνολο της Περιφέρειάς μας”.

Διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικρασίας

Posted: 04 Feb 2022 11:19 AM PST

Στη Νέα Κίο θα μεταβεί μεθαύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο συνάντησης φορέων και συλλόγων Μικρασιατών η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην εν λόγω περιοχή.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα αποτελέσει η οργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικρασίας, καθώς και για την προβολή της προσφοράς τους στην Ελλάδα, δράσεις τις οποίες θα συνδράμει οικονομικά η Περιφέρεια.

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο T-Press

Posted: 04 Feb 2022 11:17 AM PST

Συνέντευξη στο διαδικτυακό θεματικό τηλεοπτικό κανάλι T-Press έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Το αντικείμενο της συνέντευξης αφορούσε στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς και τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια στην ίδια περιοχή για την ανάδειξή της, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 14 Φεβρουαρίου

Posted: 04 Feb 2022 11:16 AM PST

Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Δευτέρα  14 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση του σώματος θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι μία ακόμα συνεδρίαση του σώματος είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον δρόμο Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία “μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για παράλληλη χάραξη εναλλακτικής πρόσβασης, μέσω Μεγαλόπολης”.

 

 

Την πρόσκληση και την ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης της 14ης Φεβρουαρίου μπορείτε να δείτε εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον απερχόμενο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας

Posted: 04 Feb 2022 11:15 AM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον απερχόμενο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας αρχιπύραρχο Δημήτρη Γεωργανά.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς ο Δ. Γεωργανάς αναλαμβάνει -μετά τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα- περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, με έδρα την Κέρκυρα.

Απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων

Posted: 04 Feb 2022 11:14 AM PST

Αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με την οποία καθορίζεται η διαδικασία που αφορά στα είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Οπως σημείωνεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω απόφαση, η προμήθεια των εν λόγω ειδών που θα πρέπει να είναι σημασμένα με το λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνει από τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και όχι κατά μόνας από τους εργαζόμενους.

“Τα είδη αυτά θα τα προμηθεύεται η Περιφέρεια και θα διατίθενται στους υπαλλήλους με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Προετοιμασία πρότασης προς το ΠΑΑ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ Παμίσου, γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα

Posted: 04 Feb 2022 11:11 AM PST

Στην προετοιμασία δύο προτάσεων αναβάθμισης των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ Παμίσου συνεργάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον εν λόγω Οργανισμό.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, εξ άλλου, αναφέρθηκε εκτενώς και στην επίσκεψη -το προηγούμενο διήμερο- του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στις παγετόπληκτες περιοχές της Λακωνίας και της Αργολίδας, καθ’ όλη την διάρκεια των οποίων τον συνόδευσεο Στ. Αναστασόπουλος.

 

ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΕΒ

Ως προς τις γεωτρήσεις του ΓΟΕΒ Παμίσου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι αυτό το χρονικό διάστημα μελετάται η δυνατότητα αναβάθμισης 45 περίπου από αυτές, με εργασίες εκσυγχρονισμού και κατασκευής δικτύου.

Στόχος είναι, όπως είπε, να κατατεθούν δύο προτάσεις στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, μία για την Ανω και μια για την Κάτω Ζώνη του ΓΟΕΒ, με προϋπολογισμό έως 2,2 εκ. ευρώ, όπως προβλέπεται από σχετική πρόσκληση.

Μέσα από το εν λόγω προτεινόμενο έργο επιδιώκεται να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα των εν λόγω γεωτρήσεων προκειμένου να αρδεύσουν καλλιέργειες της περιοχής αλλά και ελαιώνες, οι οποίοι “εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής επιβάλλεται να αρδευτούν” όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΑΤ

Αναφερόμενος ο Στ. Αναστασόπουλος στην επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανού στις Π.Ε. Λακωνίας και Αργολίδας, δήλωσε ότι ως υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη που είχε στην Σπάρτη ο υπουργός, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, τον θεματικό ομόλογό του Θεόδωρο Βερούτη, τους βουλευτές Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό, τους δημάρχους του νομού καθώς και με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, ομάδων αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων, παρουσία και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Οπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, στην εν λόγω σύσκεψη ο υπουργός δεσμεύθηκε πως από το υπουργείο του θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό “όσο το δυνατό ταχύτερα, με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα”. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ γνωστοποίησε ότι οι πληγέντες παραγωγοί θα αποζημιωθούν με 0,22 ευρώ το κιλό για τα πορτοκάλια, 0,32 ευρώ για τα μανταρίνια και 0,60 ευρώ για τα λεμόνια. Οι τιμές αυτές, όπως τόνισε, είναι οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση ασφάλισης των προϊόντων που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί με τον ΕΛΓΑ.

Ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν διεξοδικά οι ζημιές στις τοπικές καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ενώ από τον υπουργό παρουσιάστηκε το σύνολο των προγραμμάτων και των δράσεων του υπουργείου, αναλύθηκε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2021 – 2027, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα “Υδωρ 2.0” για την υλοποίηση αρδευτικών έργων, το οποίο όπως τόνισε, θα αλλάξει την πορεία στην αγροτική παραγωγή. Επίσης ο υπουργός έκανε αναφορά στην κλιματική κρίση, στη διαμόρφωση εθνικής αγροτικής στρατηγικής καθώς και στη χρήση φωτοβολταϊκών από τους αγρότες για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Πρόσθεσε ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης πως ο υπουργός αναφέρθηκε στους κεντρικούς στόχους της πολιτικής που ασκείται, στους οποίους συγκαταλέγονται, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση της λειτουργίας συλλογικών σχημάτων στην αγροτική παραγωγή, η ενθάρρυνση των νέων να ενταχθούν στην αγροτική παραγωγή με προγράμματα όπως αυτό των Νέων Αγροτών και τα Σχέδια Βελτίωσης, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών, ο εξορθολογισμός των επιδοτήσεων και η εντατικοποίηση των ελέγχων και η ανάδειξη της ελληνικής διατροφής με στόχο να αποκτήσουν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία τα ελληνικά προϊόντα.

Συνεχίζοντας ο Στ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι στην δική τους παρέμβαση στην πιο πάνω σύσκεψη, τόσο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, όσο και ο ίδιος από την πλευρά του, ανέφεραν την σπουδαιότητα της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών (Περιφέρειας, δήμων, λοιπών φορέων) για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τον παγετό. Επιπλέον, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι τόνισε πως μέσω των συνεργασιών των κατά τόπους ΔΑΟΚ και των Αναπτυξιακών Οργανισμών μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές, με στόχο τη διευκόλυνση του αγροτικού πληθυσμού.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, συνεχίζοντας στην συνέντευξή του, πρόσθεσε ότι χθες Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου συνόδευσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις πληγείσες από τον πρόσφατο παγετό περιοχές της Λακωνίας και Αργολίδας, παρουσία και του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Μετά τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην περιοχή Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, στη Λακωνία, ακολούθησε επίσκεψη στην Αργολίδα προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στην παραγωγή πορτοκαλιών στην περιοχή, μετά τον πρόσφατο παγετό. Ο Στ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι ο υπουργός λόγω υποχρεώσεων δεν επισκέφθηκε την Κορινθία αν και υπήρξαν ζημιές και εκεί εξ αιτίας του παγετού, ωστόσο -όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα- έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια στην επίσκεψη στην Αργολίδα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι “αν και η περιοχή του κάμπου διαθέτει συστήματα προστασίας από τον πάγο, αυτά την κρίσιμη χρονική στιγμή δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν σωστά λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως τόνισαν οι παραγωγοί” που έκαναν λόγο για καθολική ζημιά.

Ακολούθησε σύσκεψη που διοργάνωσε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, στην οποία συζητήθηκαν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν και τονίστηκε η ανάγκη άμεσης καταβολή των αποζημιώσεων.

Καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος, ο οποίος μετείχε στην πιο πάνω σύσκεψη,  δήλωσε ότι ένα μείζον ζήτημα που ετέθη σε αυτή ήταν αν οι αποζημιώσεις θα δοθούν με εκτιμήσεις ανά ζώνη ή με εξατομικευμένους ελέγχους, με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα να προτείνει οι αποζημιώσεις να δοθούν ανά ζώνη, προς διευκόλυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων.

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”

Posted: 04 Feb 2022 11:10 AM PST

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 εντάχθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 423.558,04 ευρώ.

Η Βαμβακού Revival, είναι μία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων Βαμβακούς, στον Δήμο Σπάρτης, που συστάθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η αναζωογόνηση της Βαμβακούς στον Πάρνωνα και η επιστροφή μόνιμων κατοίκων, με την δράση του εν λόγω οργανισμού να εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Η Βαμβακού Revival προτείνει την δημιουργία μίας θερμοκοιτίδας – δομής φιλοξενίας νέων ή υπό δημιουργία επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή – περιφέρεια και η οποία θα λειτουργήσει ως μοχλός προσέλκυσης και ανάπτυξης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και ποιοτική αναβάθμιση της (ευρύτερης) τοπικής οικονομίας.

 

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here