ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για το ενεργειακό κόστος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για το ενεργειακό κόστος


“Το υψηλό ενεργειακό κόστος, σε συνδυασμό με τη δεκαετή οικονομική κρίση και τις οικονομικές επιπτώσεις που επωμίζονται οι επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, πιέζει και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ελάφρυνσης για τις υπερχρεωμένες ΜμΕ, εξαιτίας των ανωτέρω παραγόντων, ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους και των εκτεταμένων λουκέτων θα συνεχίσει να υπάρχει. Η οικονομική τους ανάπτυξη όχι μόνο δεν είναι ορατή αλλά αντίθετα απειλείται εδώ και μήνες η βιωσιμότητά τους. Η κυβέρνηση οφείλει επειγόντως να ρίξει βάρος στην ανακούφιση και την προστασία των ΜμΕ οι οποίες έχουν βρεθεί σε τέλμα.”

Ο προβληματισμός και η απόγνωση των επιχειρήσεων εξαιτίας των ανατιμήσεων στις τιμές ενέργειας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου στον Μυστρά Λακωνίας.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και για την αντιμετώπιση της κατάστασης προτείνουμε τα εξής μέτρα ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστος για τις επιχειρήσεις:

  1. Αφαίρεση – Κατάργηση των έμμεσων φόρων (π.χ. χρεώσεις Δήμου) πέραν της αξίας του ρεύματος – φυσικού αερίου, που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς κατανάλωσης.
  2. Κρατική επιδότηση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις αναλογικά με τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται.
  3. Απαγόρευση απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου (διακοπή ηλεκτροδότησης) για όσο διάστημα επικρατεί η ανισορροπία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και οι λογαριασμοί εκδίδονται με επαυξημένες χρεώσεις.
  4. Παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά για αποπληρωμή των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί και θα εκδοθούν με αυξημένες χρεώσεις από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σε διάστημα 24 μηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν και να ανταπεξέλθουν.
  5. Επέκταση, για όσο είναι ακόμα αναγκαίο, της παραγωγής λιγνίτη, όπως εφάρμοσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σας καλούμε όπως λάβετε υπόψιν σας την παρούσα επιστολή και να αξιολογήσετε καθώς και να εφαρμόσετε άμεσα τα μέτρα αυτά προκειμένου να κερδηθεί η μάχη και να σωθούν οι εναπομείνασες ΜμΕ επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here