Η μυστική παραλία της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με τον μυστήριο βράχο στα δύο και ιστορίες για πειρατές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η μυστική παραλία της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με τον μυστήριο βράχο στα δύο και ιστορίες για πειρατές

 


Μια από τις ωραιότερες, αλλά σχετικά άγνωστες παραλίες της Πελοποννήσου είναι αυτή του Φονέα. Βρίσκεται καλά «κρυμμένη» και την αναφέρουν οι ποιοτικοί τουριστικοί οδηγοί, που απευθύνονται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Η παραλία του Φονέα έχει ξεχωριστή ομορφιά. Χαρακτηριστικό της είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία.

Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους γνώστες της περιοχής και για τους μυημένους επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Για το όνομα της υπάρχουν διάφοροι θρύλοι, ένας από τους πιο διαδεδομένους κάνει λόγο για έναν πειρατή που ναυάγησε κάποτε στην παραλία και βρήκε καταφύγιο στην σπηλιά της. Μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το ναυαγισμένο πλοίο του, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει, κι έτσι έμεινε στην τοπική παράδοση ως ο «Φονέας».

Παρά το όνομα της, είναι μια από της ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου. Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί κάποιος να επισημάνει είναι τα καλώδια της ΔΕΗ που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των λουομένων αντί να ακολουθούν της διαδρομή του δρόμου που περνάει ακριβώς επάνω από την παραλία.

Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί κάποιος να επισημάνει είναι τα καλώδια της ΔΕΗ

Πρόκειται για μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ένα κατάφυτο φυσικό τοπίο με βράχια να την περικυκλώνει δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη μέση του μικρού κόλπου και προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές για τους περιπετειώδεις λουόμενους.

Δεν είναι μια οργανωμένη παραλία με beach bar – πέρα από μία καντίνα με τραπεζάκια που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας δροσιστικά ροφήματα.  Στην ακτή δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά οι τυχεροί μπορούν να βρουν καλή θέση κάτω από τη φυσική σκιά των βράχων της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here