Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


 Οταν φτάνεις σε μια πόλη που μετρά 7.000 χρόνια ζωής, δε γίνεται να μη νιώσεις δέος απ’ όσα θα δεις. Και πόσω μάλλον όταν αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται ως σήμερα. Καλωσήρθατε στο Αργος!

Το Αργος είναι μία από τις περιοχές της Πελοποννήσου στην οποία η πρόσβαση είναι εύκολη και γρήγορη. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 150 χιλιόμετρα. Σε περίπου δύο ώρες από την εθνική οδό Αθηνών – Τρίπολης είσαι εκεί. Μπαίνεις στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Κόρινθο και ακολουθείς τις πινακίδες προς την Τρίπολη και μετά προς Ναύπλιο και Άργος.

Τι θα δεις

Το Αργος είναι μια πόλη – υπαίθριο μουσείο. Κάνοντας βόλτα στην περιοχή θα παρατηρήσεις τα αρχαιολογικά μνημεία της από την Εποχή του Χαλκού. Το Αργος εξάλλου αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Ανάμεσα στα υπολείμματα της αρχαίας αγοράς μπορεί να διακρίνεις τμήματα του θαυμαστού λαξευτού θεάτρου με τις 20.000 θέσεις.

Φεύγοντας από το θέατρο του Αργους σε περιμένει μια ευχάριστη ανακάλυψη. Αν κατευθυνθείς νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο Αργους – Τριπόλεως, στα τρία περίπου χιλιόμετρα θα δεις δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι – Ελληνικό. Μην παραλείψεις να κάνεις μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού. Εκεί βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο. Η ηλικία και η χρήση αυτού του περίεργου κτίσματος δεν έχουν καθοριστεί ακριβώς. Ωστόσο το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Στο Αργος επίσης βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας. Η πόλη φημίζεται και για τα νεοκλασικά της κτήρια. Το γεγονός ότι κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και 7.000 χρόνια την έχει κάνει εξαιρετικά πλούσια σε πολιτιστικούς θησαυρούς. Πάνω από την σύγχρονη πόλη του Αργους δεσπόζει και η επιβλητική Ακρόπολη της Λάρισας. Στο κέντρο του Άργους στέκεται επιβλητικά ο μεγάλος ναός του Αγίου Πέτρου.

Το σίγουρο είναι ότι σε καμία από τις βόλτες σου στο Αργος δε θα βαρεθείς. Πάντα ανακαλύπτεις ένα καινούριο μυστικό.

exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here