Το μοναστήρι – φάντασμα της Πελοποννήσου που το χαρακτηρίζουν ελληνικό «Εξπρές του μεσονυκτίου» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Το μοναστήρι – φάντασμα της Πελοποννήσου που το χαρακτηρίζουν ελληνικό «Εξπρές του μεσονυκτίου»

 


Υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει. Μια από αυτές τις βρίσκεται λίγο έξω από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, και πρόκειται για το μοναστήρι – φάντασμα του «Aσκητή».

Είναι ένα ερειπωμένο κτίσμα εντυπωσιακών διαστάσεων, ασύμμετρο με πολλές πύλες και μικρά κελιά, που το ετοίμαζαν για μοναστήρι, όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει ως την Βαβέλ της Πελοποννήσου άλλοι πάλι ως το ελληνικό «Εξπρές του μεσονυκτίου» σε κάθε περίπτωση το Μοναστήρι του «Ασκητή» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τηλεοπτικό σκηνικό με μεγάλη επιτυχία.

Η μοναδική ελληνική ταινία που το έχει χρησιμοποιήσει γι’ αυτό το σκοπό ήταν «Οι Ιππείς της Πύλου» του Νίκου Καλογερόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Τάκη Σπυριδάκη, εκεί όμως δεν φαίνεται το πραγματικό μέγεθος και η πολυπλοκότητά του κτηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να κανονίσετε μια επίσκεψη σε αυτό και στις ατελείωτες ομορφιές της περιοχής. Η προσέγγιση του ωστόσο δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση καθώς απαιτείται είτε πεζοπορία είτε off road όχημα.

Βίντεο: Αλώνια Μεσσηνίας / Alonia Messinias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here