Το νησί στο Ιόνιο που “στέλνει” τη Μύκονο στην τελευταία θέση! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Το νησί στο Ιόνιο που “στέλνει” τη Μύκονο στην τελευταία θέση!


 Ειδικότερα, το περιοδικό «Which?» σε έρευνα που διεξήγαγε στο αναγνωστικό του κοινό ζήτησε από περισσότερους από 1.000 επισκέπτες της ιστοσελίδας να βαθμολογήσουν τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, θέτοντας κριτήρια όπως οι παραλίες, τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, τα τοπία και η σχέση ποιότητας – τιμής, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Κεφαλονιά, η οποία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι» και στην οποία, μάλιστα, γυρίστηκαν σκηνές της ομώνυμης ταινίας το 2001 με πρωταγωνιστές τους Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, ήταν το μόνο νησί που συγκέντρωσε πέντε αστέρια στην κατηγορία «γαλήνη και ησυχία», κερδίζοντας συνολικά 85%.

Παράλληλα, οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με το τοπίο του νησιού χαρακτηρίζοντάς το «εκπληκτικό», με έναν από αυτούς να κάνει ειδική αναφορά στην «πανέμορφη και απομονωμένη» παραλία της Ερίσου, κοντά στο Φισκάρδο, στην οποία μπορεί κάποιος να φτάσει περνώντας με τα πόδια μέσα από ένα δάσος.

Ο Τζο Ρόουντς, υπεύθυνος της στήλης «Ταξίδι» του περιοδικού «Which?» ανέφερε:

«Εάν σχεδιάζετε μια απόδραση στα ελληνικά νησία, έχετε πολλές επιλογές. Ενώ όλα έχουν το προνόμιο του ήλιου, της θάλασσας και της αμμουδιάς, το κάθε νησί διαθέτει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και κρυφές ομορφιές να ανακαλύψετε. Αυτή τη χρονιά, κάποια από τα κορυφαία νησιά που προσφέρουν τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την πολυκοσμία είναι η Κεφαλονιά, η Σκιάθος και η Λευκάδα. Νησιά τα οποία συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά στη γαλήνη και την ησυχία που μπορούν να σας προσφέρουν»

«Το γνωστό για τα πάρτι, νησί της Μυκόνου, βρίσκεται τελευταίο στην κατάταξη, με τους επισκέπτες να τη χαρακτηρίζουν πολύβουη και υπερεκτιμημένη. Όποια και εάν είναι η επιλογή σας, η ενοικίαση αμαξιού θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την πεπατημένη, είτε για να εξερευνήσετε την ήσυχη νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης, είτε τα χωριά της Κω που βρίσκονται στις πλαγιές λόφων».

Η Κεφαλονιά έκλεψε την πρώτη θέση από τη Λευκάδα που είχε αναδειχθεί πέρισυ νικήτρια της ίδιας έρευνας, η οποία εξακολουθεί, όμως, να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Το καταπράσινο τοπίο, οι μαγευτικές παραλίες, οι απόκρημνες ακτές, όπως οι Εγκρεμνοί και το μνημειώδες κάστρο του 14ου αιώνα, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις ομορφιές που την καθιστούν εξίσου δημοφιλή προορισμό.

«Η ενοικίαση ενός σκάφους και η ιστιοπλοΐα, με μικρές στάσεις σε υπέροχα χωριουδάκια και παραθαλάσσιες ταβέρνες» είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη Λευκάδα, σύμφωνα με έναν επισκέπτη. Ένας άλλος περιέγραψε το νησί «ιδανικό για «windsurfing», ποδηλασία στα βουνά και περπάτημα» και «ως επί τω πλείστον ανέγγιχτο από τον υπερβολικά ανεπτυγμένο τουρισμό».

Στη δεύτερη θέση, με βαθμολογία 84%, έρχεται η Σκιάθος. Η Λευκάδα σημείωσε ελαφρώς υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «φαγητό και ποτό», αλλά η Σκιάθος κέρδισε τους επισκέπτες με τις 62 μοναδικές παραλίες της. Σύμφωνα με την έρευνα, δε, έως και το 70% των επισκεπτών επιστρέφουν ξανά στο νησί μετά την πρώτη τους επίσκεψη.

Η Σκιάθος αποτελεί ένα προορισμό που χαρακτηρίζεται τόσο για τη φιλοξενία των ντόπιων, όσο και για την ισορροπία που διαθέτει ανάμεσα στη νυχτερινή ζωή και τη γαλήνη της θάλασσας. Είναι, επίσης, ιδανική βάση για να μπορεί κανείς να εξερευνήσει άλλα νησιά που βρίσκονται κοντά, όπως η Σκόπελος και η Αλόννησος. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε εκδρομές με σκάφη από το λιμάνι της Σκιάθου μέχρι την παραλία Λαλάρια στην οποία βρίσκει κανείς μια σπηλιά, όπου σύμφωνα με ένα τοπικό μύθο, όποιος κολυμπάει μέσα από την καμάρα της «βρίσκει το κλειδί» για την αιώνια νεότητα.

Την τέταρτη θέση της έρευνας κατέκτησε η Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι προσελκύει περισσότερους από 5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, η έρευνα διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί έχει ακόμα άφθονο χώρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας επισκέπτης, στο Φραγκοκάστελλο που βρίσκεται στα νότια του νησιού μπορεί κανείς να διανύσει χιλιόμετρα άδειων παραλιών, ακόμα και την περίοδο που σημειώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά αφίξεων. Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν τη βόρεια πλευρά του νησιού και όχι τόσο τις ορεινές περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι ελαιώνες και οι αμπελώνες.

Μία από τις δραστηριότητες που προτείνουν οι επισκέπτες, είναι η πεζοπορία κατά μήκος του φαραγγιού του Ίμβρου, ακολουθώντας τη διαδρομή που βάδισαν οι συμμαχικές δυνάμεις όταν εκκένωσαν το ακριτικό νησί το 1941 μετά την απώλεια της Μάχης της Κρήτης.

Η λιγότερο γνωστή κοιλάδα του Αμαρίου, από την άλλη πλευρά είναι μοναδικό για «το τοπίο, τα αγριολούλουδα, τα χωριά, τις εκκλησίες και το μοναστήρι του Αρκαδίου».

Στην πέμπτη θέση, με βαθμολογία 82%, ανέρχεται η Κέρκυρα, με τους επισκέπτες να την προκρίνουν για τους «παρθένους κολπίσκους» της, για τα καθαρά, ζεστά και ρηχά νερά της.

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας, έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco και χαρακτηρίζεται από αρχαία οχυρά σχεδιασμένα από τους Ενετούς και μοναδική αρχιτεκτονική. Ωστόσο, ένας ταξιδιώτης προειδοποίησε πως όποιος επισκέπτεται το νησί καλό θα ήταν να αποφεύγει το γνωστό θέρετρο Κάβος στα νότια του νησιού.

‘Εκτη στη λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι η Κως με 80% βαθμολογία. Το νησί της Κω καταφέρνει τον συνδυασμό νυχτερινής ζωής και πλήθος αρχαιολογικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών ερειπίων και δύο μεσαιωνικά κάστρα που χτίστηκαν από τους Ναΐτες Ιππότες.

Προτάθηκε επίσης από ποδηλάτες, που τους άρεσε το μονοπάτι κατά μήκος της προκυμαίας της κύριας πόλης της.

Η Ζάκυνθος και η Ρόδος ήρθαν στην έβδομη και όγδοη θέση, με βαθμολογίες 79% και 78%, αντίστοιχα ενώ το νησί των Κυκλάδων, η Σαντορίνη ήρθε προτελευταία. Οι επισκέπτες αναφέρουν ότι, ενώ το τοπίο και τα γραφικά σπίτια του νησιού έλαβαν πέντε αστέρια, οι επισκέπτες του έδωσαν μόνο δύο στην κατηγορία «γαλήνη και ησυχία» και τρία για «παραλίες».

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τελευταίο στη λίστα βρέθηκε το νησί της Μυκόνου, με βαθμολογία μόλις 55%. Οι επισκέπτες αναφέρουν ότι «το πλήθος των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια είναι υπερβολικό και καθιστά τη Μύκονο σχεδόν αδύνατη να τη διασχίσεις».

Μεταξύ άλλων, οι τιμές των παραλιακών κλαμπ είναι εξαιρετικά υψηλές με ορισμένα να χρεώνουν 138 λίρες για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρελα, με αποτέλεσμα οι αναγνώστες του περιοδικού να δώσουν στο νησί δύο αστέρια για τη σχέση «ποιότητας -τιμής», με έναν να αναφέρει ότι «τα εστιατόρια γενικά θα προσπαθήσουν (και θα καταφέρουν) να σας ξεγελάσουν, ενώ πρόσθεσε πως «εκείνα που βρίσκονται στο λιμάνι είναι πολύ ακριβά για πολύ μέτριο φαγητό. Κατά περίπτωση, μπορεί να βρει κανείς ένα (μαγαζί) είναι καλό και σε λογικές τιμές, αλλά γενικά είναι κρυμμένο».

Καταλήγοντας, οι επισκέπτες του νησιού των ανέμων σημείωσαν ότι οι παραλίες είναι γεμάτες το καλοκαίρι, ενώ τα ηχεία παίζουν μουσική στη δια πασών, γεγονός που τους ώθηκε να δώσουν μόνο ένα αστέρι στην κατηγορία «γαλήνη και ησυχία».

Ωστόσο, οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τα «υπέροχα» λιβάδια με αγριολούλουδα στο κοντινό ακατοίκητο νησί της Δήλου, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, αλλά συνέστησαν να επισκεφθούν και τα δύο νησιά εκτός εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here