Γραφικότητα και αρχοντιά: Η πρώτη πρωτεύουσα της Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γραφικότητα και αρχοντιά: Η πρώτη πρωτεύουσα της Πελοποννήσου

 


Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα «άσσο στο μανίκι» για την Πελοπόννησο. Με μια ένδοξη και λαμπρή ιστορία, είναι σίγουρο πως η δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας, μετά την Αίγινα και πριν την Αθήνα, γοητεύει τους πάντες με την ομορφιά της, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις βρεθεί κανείς για πρώτη φορά στο Ναύπλιο το επιλέγει για μια ευχάριστη και αναζωογονητική εξόρμηση ξανά και ξανά.

Με σήμα κατατεθέν το περίφημο ενετικό φρούριο στο λόφο Παλαμήδι, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και προσφέρει πραγματικά εκπληκτική θέα, ξεχωρίζει για τη βενετσιάνικη αισθητική, η οποία αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα στα κτίριά του.

Το περίφημο Μπούρτζι, το μικρό φρούριο που είναι χτισμένο πάνω σε μια νησίδα πολύ κοντά στο λιμάνι και η πλατεία Συντάγματος –η πιο ιστορική πλατεία της πόλης, στην οποία έκαναν τα σχέδιά τους οι οπλαρχηγοί της Ελληνικής Επανάστασης του 1821– με το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο τα σημεία αναφοράς της γραφικής πόλης. Επίσης, αξίζει να δει κανείς το Βουλευτικό, ένα καλοδιατηρημένο τζαμί, όπου στεγάστηκε η πρώτη Βουλή της χώρας, το Παλιό Τζαμί, γνωστό σήμερα και ως Τριανόν, και την Ακροναυπλία, την ακρόπολη και το παλαιότερο από τα φρούρια της πόλης, που προσεγγίζεται μόνο από το βόρειο τμήμα της.

Στα σοκάκια γύρω από την κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η τουριστική δραστηριότητα της πόλης με cafes, ταβερνάκια και καταστήματα με παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη να προσελκύουν τα πλήθη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σε κάποιο από αυτά συναντάται και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Μάλιστα, το σημάδι από τη σφαίρα που του αφαίρεσε τη ζωή είναι ακόμη ορατό.

Οι πιο ρομαντικοί, ωστόσο, σίγουρα θα απολαύσουν τη βόλτα, τον καφέ ή το φαγητό σας στην παραλιακή περαντζάδα της πόλης, με το Μπούρτζι στο φόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here