Ο οικισμός όνειρο στην Πελοπόννησο πάνω στην άμμο! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο οικισμός όνειρο στην Πελοπόννησο πάνω στην άμμο!

 Δεν την λες πόλη, δεν την λες συνοικία, δεν την λες γειτονιά! Το όνομά της είναι Σπιάτζα και είναι ένας οικισμός στην Ηλεία, που το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών του είναι “πάνω” στην άμμο! Αλλιώς… “Η ελληνική Νάπολη του ’50” κοντά στον Πύργο…


Απέχει, μόλις, 4 χιλιόμετρα από την πόλη του Πύργου, ένας οικισμός τοποθετημένος πάνω στην αμμουδιά, που ξεκινά από τη Μεσσηνία και τερματίζει λίγο έξω από τη πόλη της Πάτρας.

Ο οικισμός στην Ηλεία, πάνω στα… κύματα!

Πάνω στην αμμουδιά έχει δημιουργηθεί ένας οικισμός με το όνομα Σπιάτζα, με τους κατοίκους να αψηφούν τις δυνάμεις της φύσης. Στην προσπάθειά τους να χτίσουν το δικό τους εξοχικό πιο μπροστά από τον προηγούμενο έφτασαν, κυριολεκτικά, να κάνουν τα σπίτια τους “πάνω” στην άμμο και εκεί που σκάει το κύμα.

Σπιάτζα σπίτια πάνω στην άμμο

Όπως θα δείτε στο βίντεο, τα σπίτια φτιάχτηκαν και γκρεμίζονται με τον ίδιο τρόπο. Εύκολα. Τη μια μέρα η ωραία βεράντα στέκει μπροστά στον ορίζοντα της απέραντης θάλασσας και την άλλη την καταπίνει ένα τυχαίο χειμωνιάτικο κύμα.

 

 

Λαϊκά σπιτάκια -εντελώς αυθαίρετα, άναρχα κι αρυμοτόμητα- χτισμένα εκεί που τελειώνουν τα μεγαλύτερα κύματα, η παραλία απλώνεται ανενόχλητη και το ίδιο ανενόχλητη φανερώνεται πάνω στην άμμο μια φυσική πραγματικότητα του κόσμου.

Σπιάτζα οικισμός πάνω στα κύματα

Παρέες-παρέες κατηφορίζουν όλες τις ώρες προς την θάλασσα, παίζουν, χαζεύουν, χορεύουν, τρώνε, κοιμούνται κάτω από τις αυτοσχέδιες κουνουπιέρες, γελάνε δυνατά. Η ιδέα μιας αληθινά κοινόχρηστης παραλίας, γεμάτης ανθρώπους που χαίρονται τρεις μήνες τη ζωή τους φθηνά είναι η πραγματικότητα.

Σπιάτσα Ηλείας σπίτια στην άμμο

Σ’ αυτή την παραλία οι άνθρωποί της επέβαλαν για τα καλά τη ζωή τους και διεκδίκησαν ένα δωρεάν προσωπικό “παλατάκι” δίπλα στο κύμα, έστω και με αυτά τα ανορθόδοξα μέσα.

Δείτε τα πλάνα που εντυπωσιάζουν από την Σπιάτζα:

Travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here