«Όχι» στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο λένε τρία Κομμουνιστικά Κόμματα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Όχι» στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο λένε τρία Κομμουνιστικά Κόμματα

Με κοινή ανακοίνωσή τους το ΚΚΕ, το ΚΚ Λαών Ισπανίας και το ΚΚ Ιταλίας τάσσονται εναντίον της καταστροφής χημικών όπλων στην Μεσόγειο, ενώ η Κοινή Ανακοίνωση είναι ανοιχτή για υπογραφή και από άλλα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα των χωρών της Μεσογείου.

«Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Μεσογείου, που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία, που θα γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της» επισημαίνουν τα κόμματα, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στη Μεσόγειο, για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ κι οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών».

«Καταγγέλλουμε την σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη με τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο. Καλούμε όλους τους λαούς της Μεσογείου να αντιταχθούν στα επικίνδυνα αυτά σχέδια» καταλήγει η Κοινή Ανακοίνωση του ΚΚΕ, του ΚΚ Λαών Ισπανίας και του ΚΚ Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το γεγονός στην Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως στην Κρήτη, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here