ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Υμνοι για Θεοχάρη και προειδοποιήσεις από Κομισιόν - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Υμνοι για Θεοχάρη και προειδοποιήσεις από Κομισιόν

Υμνοι για Θεοχάρη και προειδοποιήσεις από Κομισιόν

Ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι προσβλέπει σε μια διαφανή εκλογή αντικαταστάτη και σε συνέχεια των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
Η ανακοίνωση της Κομισιόν:
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδος, Χάρη Θεοχάρη. Από τον ορισμό του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων τον Φεβρουάριο 2013, ως επικεφαλής μιας ημιαυτόνομης διοίκησης, εντός του υπουργείου οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας. 
Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων. Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, επανειλημμένα κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here