ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ η Bild: Ο Δ. Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ η Bild: Ο Δ. Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Bild: Ο Δ. Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.
Σε δημοσίευμα της την Τρίτη η ομόσταυλη εφημερίδα «Μακεδονία» ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού διότι δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης και σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Bild τονίζει πως πρόκειται για τον κ. Μάρδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους...
Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.

Τον υπουργό είχε «φωτογραφίσει», πάντως, με αναφορά του στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυρία Νάντια  Βαλαβάνη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:«Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα "Μ" ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς  να καταγγελθεί η εφημερίδα».

Όσον αφορά στην κυβέρνηση, αρχικά έδειξε αμηχανία καθώς όταν ρωτήθηκε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε ότι: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Η απάντησή του προκάλεσε σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ  κ. Κώστα Καραγκούνη ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε - για την ακρίβεια απάντησε πως «δεν γνώριζε» - ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;».

Το απόγευμα όμως η κυβέρνηση απάντησε κατ' αρχήν στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» μέσω κύκλων της αναφέροντας: «Περιμένουμε από την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα,  να αναφέρει το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού. Αν δεν το πράξει  τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει  τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση».

Πάλι μέσω κύκλων σήκωσε και το γάντι που πέταξε ο εκπρόσωπος τη ΝΔ: «Περιμένουμε τον κ. Καραγκούνη να πιέσει την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο». Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here