''ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''.. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

''ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''..

Δύο τραγωδίες συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον  Μοχάμεντ Ελ Εριάν: ο θάνατος ...
του βραβευμένου με Νόμπελ Τζον Νας και της συζύγου του αλλά και οι νέες καθυστερήσεις από τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών.


Σε άρθρο του στο Bloomberg ο Ελ Εριάν τονίζει πως αν και εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά που να συνδέουν τις δύο τραγωδίες, ωστόσο, οι απόψεις του Τζον Νας σχετικά με την θεωρία των παιγνίων, και συγκεκριμένα του συμβιβασμού, ρίχνει «φως» στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και μπορεί να εξηγήσει γιατί το δράμα αυτό είναι μάλλον απίθανο να έχει ευτυχές τέλος σύντομα».

Στον συμβιβασμό, οι εμπλεκόμενοι συμβιβάζονται για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που θα κυριαρχούσαν εάν δεν έκαναν όλοι υποχωρήσεις, υποστηρίζει ο σύμβουλος της Allianz κα προσθέτει πως αυτή ακριβώς η άποψη περιγράφει το παρατεταμένο ελληνικό δράμα.

«Αλλά το πρόβλημα με τη θεωρία των παιγνίων είναι ότι το παιχνίδι απαιτεί συνεργασία και συμβιβασμούς για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα άλλα στο συγκεκριμένο "παιχνίδι" δεν υπάρχει αυτό. Οι λόγοι είναι: ότι υπάρχει λίγη εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ότι οι πλευρές δεν έχουν ακόμα μια κοινή κατανόηση του προβλήματος, πόσο μάλλον της λύσης, ότι η διαδικασία για να διασφαλιστούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι συχνά αμφιλεγόμενη, ότι η συνεργασία των τριών θεσμών που απαρτίζουν την πρώην "τρόικα" δεν είναι ομαλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here