ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Η μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν επιχειρηματίες του τουρισμού της Τριφυλίας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, φέρνει αποτελέσματα και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού!
Ήδη, από πρόπερσι, επισκέφθηκαν το Καλό Νερό για τις πολυήμερες εκδρομές τους σχολεία από την Αθήνα, πέρυσι στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία βρέθηκαν μαθήτριες και μαθητές σχολείων από την Αθήνα και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της ευκαιρίας που τους δίδει το υπουργείο Παιδείας για πολυήμερες εκδρομές εκτός των ορίων του νομού τους, ενώ φέτος επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και τη Μεσσηνία σχολεία από την Αθήνα, που επέλεξαν για τη διαμονή τους, για ακόμα μία χρονιά, το Apollo Resort Art Hotel στον Κάμπο Κυπαρισσίας.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές, Γυμνασίου και Λυκείου, αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις για τις ομορφιές της Τριφυλίας και τη ζεστή φιλοξενία που τους παρασχέθηκε κατά τη διαμονή τους!
Τα σχολεία πέρασαν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην Τριφυλία, απολαμβάνοντας τη διαμονή τους και τις επισκέψεις τους στην ευρύτερη περιοχή, σε σημεία και τόπους αρχαιολογικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με τη σχολική τους εκδρομή να αποκτά πραγματικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα!
Τόσο τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές τους από Λύκειο των Αγίων Αναργύρων όσο και Γυμνασίου του Αιγάλεω, δήλωσαν γοητευμένοι από την περιοχή και τις ομορφιές της, ενώ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Σε δηλώσεις της, η ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel, αφού αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία η περιοχή, με σωστό σχεδιασμό, να καταστεί προορισμός για σχολικές - εκπαιδευτικές εκδρομές, κάτι που θα τονώσει την κίνηση, την τοπική οικονομία, θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της περιοχής ευρύτερα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες, σημείωσε: «Ως προορισμός είχαμε αρκετή, άλλα όχι και ικανοποιητική ζήτηση για διαθεσιμότητα για σχολικά γκρουπς. Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Από πληροφορίες που έχω, όμως, η Μεσσηνία και ειδικά η Καλαμάτα πρέπει να πήγε πολύ καλά ως προς το θέμα της πληρότητας από σχολικά γκρουπς. Ο λόγος, κατά την άποψή μου, είναι ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για διασκέδαση. Πρόκειται για μια πανέμορφη μεγαλούπολη, που εν ολίγοις τα έχει όλα. Ωστόσο, η Κυπαρισσία και γενικότερα η Τριφυλία, βρίσκεται κοντινότερα σε αρχαιολογικούς προορισμούς (Επικούριος Απόλλωνας, Ολυμπία, ανάκτορα Νέστορα, Αρχαία Μεσσήνη...), και εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα...».
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση του "Θ" για τις εντυπώσεις των μαθητών που επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία και την Τριφυλία, διαμένοντας στο ξενοδοχείο της, ανέφερε: «Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και τη γύρω περιοχή έως τη Μεθώνη. Έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου, τις υπηρεσίες και την ευκαιρία για γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων που τους παρείχαμε, αλλά και από τη νυκτερινή διασκέδαση. Αν και κατά τι περιορισμένη ως προς την προσφορά και τις επιλογές (των μεγάλων πόλεων), ήταν ακριβώς ό,τι έψαχναν, όπως μας είπαν»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here