''Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ GREXIT ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ'''... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

''Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ GREXIT ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ'''...

Το Αθλητικό Νομοσχέδιο υπέστη αλλαγές για να αποφευχθεί το Grexit και ο Σταύρος Κοντονής, στην τοποθέτησή του ...
στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στο πως διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση, αλλά και στις ευθύνες της ΕΠΟ.
Aναλυτικά η τοποθέτησή του:


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν διανοήθηκαν ούτε στιγμή να φέρουν ένα Νομοσχέδιο χωρίς να το έχουν διαβουλευθεί και να το έχουν συζητήσει. Έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις με αρμόδιους παράγοντες της Δικαιοσύνης και του αθλητισμού και ειδικούς επιστήμονες, για να μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη συζήτηση. Όποια κόμματα ζήτησαν να έχουμε ένα διάλογο και να ενημερωθούν, τον είχαν. Επομένως όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν αποφάσεις μετά από μακρά διαβούλευση και ενδελεχή μελέτη των φαινομένων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω να τονίσω ότι ήδη έχουμε αποστείλει σ τις διεθνείς ομοσπονδίες τις τροποποιήσεις γιατί μας το ζήτησαν για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι αποτυπωμένες στο χαρτί τις απόψεις μας.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης τίθεται προς έγκριση κατά κυρίαρχο τρόπο στη Βουλή των Ελλήνων, δεν τίθεται προς έγκριση σε κανέναν άλλον. Προς διαβούλευση ναι. Προς έγκριση, όχι. Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και σοβαρότητας των διαδικασιών που ακολουθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Κι αυτό το τονίζω γιατί σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ ήθελαν να μας πουν ότι αυτή η διαδικασία τελεί υπό αίρεση. Η διαδικασία ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι αυθύπαρκτη και αυτάρκης και δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο. Άλλο όμως είναι αυτό, και άλλο η διαβούλευση. Στη διαβούλευση θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και θα προσφέρουμε προς όλους όσα έχουμε υπόψη μας να θεσμοθετήσουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τι αποδείξαμε με αυτό το Νομοσχέδιο. Αποδείξαμε αυτό που λέγαμε από την αρχή αυτής της ιστορίας, ότι η Κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε σκέφτεται να πλήξει το αυτοδιοίκητο οποιασδήποτε αθλητικής ομοσπονδίας , πολύ δε περισσότερο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκείνο όμως που είπαμε μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: ότι καμία επίσης αθλητική ομοσπονδία δεν μπορεί να διαπερνά τη δράση της ένα καθεστώς απόλυτης αυτονομίας και ανέλεγκτου. Διότι τότε παραβιάζεται το Σύνταγμα, παραβιάζεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, και δημιουργούμε θύλακες και νησίδες ανέλεγκτου. Αυτό το είπαμε,

όσοι μας πιστέψανε, μας πιστέψανε, για ορισμένους που δεν μας πιστέψανε κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρχει καμία σκιά.

Αποδείχτηκε από τη διαδικασία ενώπιον της Βουλής ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκατασταθεί το προφίλ κύρους του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκδοση αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ τακτικοί δικαστές, οι οποίοι κληρώνονται και διορίζονται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.
Επίσης, αποκαταστήσαμε την τάξη σε ένα θέμα που ανεπιτρέπτως υπήρχε εξαίρεση , η επιβολή δηλαδή διοικητικών προστίμων σε αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες. Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξαιρέσεις αυτού τύπου, διότι δεν μπορεί να δικαιολοηγθεί και δεν είναι δυνατόν για άλλες ανώνυμες εταιρίες, να υπάρχει διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμων και για τις ανώνυμες αθλητικές εταιρίες να μην υπάρχει. Είπαμε ότι αυτή η Κυβέρνηση θα πολιτευθεί και θα νομοθετεί με κανόνα την ισονομία και την ισοπολιτεία. Αυτά είναι αρχές και αξίες διαχρονικές που η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα τις τηρήσει απαρέγκλιτα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Νομίζω όλοι διαπιστώσατε και τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και ότι θέλαμε να έχουμε ένα νομοσχέδιο βελτιωμένο μετά τον εξαντλητικό διάλογο που είχαμε, και επίσης να συμπεριλάβουμε στον Νόμο, διατάξεις και προτάσεις οι οποίες ενίσχυαν το ίδιο το νομοθέτημα. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία εκ μέρους της Κυβέρνησης έχει πλέον εξαντληθεί και την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί από εδώ και πέρα την έχει η ΕΠΟ και κατ΄επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Είμαι αισιόδοξος, διότι η χθεσινή συζήτηση στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσία όλων των εισηγητών των δημοκρατικών κομμάτων απέδειξε ότι λέμε πράγματα λογικά, πράγματα που αντιμετωπίζουν μία παθογένεια ετών και όλα αυτά τα οποία νομοθετούμε τελικά λειτουργούν προς όφελος του ποδοσφαίρου.

Θέλω να τονίσω, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που τους συναντώ, είναι η τρίτη φορά, ότι οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών θέλουν και αυτοί να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως και εδώ -και δεν θα κρυφτώ- ένα πρόβλημα με την ΕΠΟ, διότι χθες διαπιστώθηκε ότι ο εκπρόσωπος της UEFA νόμιζε ότι, τους τακτικούς δικαστές, που προβλέπονται στο Νομοσχέδιο ν’ αναλάβουν καθήκοντα πειθαρχικών δικαστών, τους διορίζει ο Υπουργός Αθλητισμού, άρα αυτήν την πληροφόρηση από πού την αντλούσε, όταν εμείς δε δεσμευόμασταν για τα αντίθετα και συζητούσαμε διεξοδικά.

Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις, και ούτε ποτέ η Κυβέρνηση κάνει υποδείξεις στις διεθνείς ομοσπονδίες, δεν τους προτρέπουμε να θέσουν την ΕΠΟ υπό επιτροπεία, αλλά τους καλούμε να έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και οποτεδήποτε θελήσουν η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους, πέραν του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση τους έχει ζητήσει τη συνεργασία τους για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να υπάρξει μετά ταύτα έξοδος από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο; Υφίσταται ο κίνδυνος ακόμα; Θεωρώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι αυτός ο κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Επαναλαμβάνω ότι την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό, με πολύ χαμηλά ποσοστά, υπάρχει, αυτόν τον κίνδυνο τον αναλαμβάνουν άλλοι. Η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε, είχε έναν εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς και σε τελευταία ανάλυση, οι φορείς χθες μίλησαν και είπαν τις απόψεις τους. Ελπίζω οι απόψεις τους να μας έκαναν σοφότερους και να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση».
Μετά το τέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Κοντονής έκανε την εισήγηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here