Απαράδεκτη η έλλειψη καθαριότητας στο Καλονερό από το Δήμο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Απαράδεκτη η έλλειψη καθαριότητας στο Καλονερό από το Δήμο

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει αλλά απ' ότι αποδεικνύεται ο Δήμος Τριφυλίας αν και δέχεται σημαντικό αριθμό επισκεπτών (περισσότερο ξένων) αυτή την εποχή στο Καλό Νερό  αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του όπως είναι η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών. Η εικόνα είναι πραγματικά θλιβερή με τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή για πρώτη φορά να φωτογραφίζουν τους ξεχειλισμένους κάδους και τα αδέσποτα σκυλιά να σκορπίζουν τα σκουπίδια σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τους κάδους. Ο τοπικός σύλλογος επαγγελματιών πληρώνει σε καθημερινή βάση άτομα για να καθαρίζουν τα εμφανή σημεία του χωριού αλλά φυσικά αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό θέμα της ελλιπούς αποκομιδής των σκουπιδιών.
Η υπομονή και κατανόηση κατοίκων και επαγγελματιών έχει πλέον εξαντληθεί και τα συναισθήματα που επικρατούν είναι οργή και αγανάκτηση. Έχουμε ακόμα τουλάχιστον 4 μήνες τουριστικής περιόδου και η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά τώρα πριν είναι πολύ αργά.
 Η περιβαλλοντική ευαισθησία των τοπικών αρχόντων δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στην θεμιτή υποστήριξη των δράσεων της ΜΚΟ Αρχέλων ή την αντίθεση σε επενδύσεις που είναι σε βάρος του οικοσυστήματος και να αφήνεται η περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος να βρωμάει και να σφήζει από σκουπίδια σε κοινή θέα.

Μιχάλης Τοανόγλου
MESSINA MARE SEASIDE HOTEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here