Από Πύλο και Κυπαρισσία πέρασε ο Νίκος Δένδιας πριν φύγει από τη Μεσσηνία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από Πύλο και Κυπαρισσία πέρασε ο Νίκος Δένδιας πριν φύγει από τη Μεσσηνία

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφτηκε το Δήμο Πύλου-Νέστορος, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013. Η επίσκεψη του Υπουργού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στη Μεσσηνία, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων που παρατηρούνται στο νομό και την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας. Ο Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη στο Δημαρχείο στην Πύλο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής παρουσίαση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Δήμο, κυρίως λόγο της έλλειψης επαρκούς προσωπικού στις υπηρεσίες ασφαλείας. Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του Δήμου, ο οποίος εκτίνεται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση και η ύπαρξη των αστυνομικών τμημάτων της Πύλου και της Κορώνης μαζί με τον αστυνομικό σταθμό της Χώρας δεν επαρκούν ώστε να καταπολεμηθούν έγκαιρα και ουσιαστικά περιστατικά παραβατικότητας.
Ο Δήμαρχος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών το οποίο γίνεται ιδιαίτερα έντονο, ιδίως κατά τους μήνες της ελαιοσυγκομιδής αλλά και την ανεπαρκή αστυνόμευση κατά τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους ο πληθυσμός διπλασιάζεται, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο Δήμαρχος, τόνισε ότι ενώ υπάρχουν στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες περαιτέρω τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα της ελλιπούς επάνδρωσης των αστυνομικών τμημάτων, έτσι ώστε τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες να νοιώθουν ασφαλείς. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, ο Δήμαρχος έχοντας υπόψη του και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ελληνικής αστυνομίας, το οποίο προωθεί το Υπουργείο, μετέφερε στον Υπουργό τα πάγια αιτήματα των Δημοτών και της Δημοτικής Αρχής, τα οποία αφορούν την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Χώρας σε Βαθμό Α΄ Τάξης, την ενδυνάμωση με ανθρώπινο δυναμικό των Αστυνομικών Τμημάτων της Πύλου και της Κορώνης αλλά και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τις τοποθετήσεις του Δημάρχου ενίσχυσαν οι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι έλαβαν το λόγο και με γλαφυρά παραδείγματα μετέφεραν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων, οι οποίοι νοιώθουν ανασφάλεια ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, καθώς αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here