Οδυσσέας Βουδούρης: “Η ‘κωλοτούμπα επί της κωλοτούμπας’ προκαλεί… ζάλη” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οδυσσέας Βουδούρης: “Η ‘κωλοτούμπα επί της κωλοτούμπας’ προκαλεί… ζάλη”

1. Επί έναν χρόνο η ΔΗΜ.ΑΡ. ψήφισε μαζί με τη Ν.Δ. όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας επέβαλαν οι δανειστές μας. Δεν έγινε ανάχωμα στη μνημονιακή πολιτική, ούτε προώθησε την παραμικρή μεταρρύθμιση. Λειτούργησε ως αριστερό άλλοθι του κ. Σαμαρά, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να επιβάλει πολύ πιο σκληρά αντικοινωνικά μέτρα απ’ ό,τι θα μπορούσαν να κάνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μόνοι τους. Ακόμα και σήμερα, Κουβέλης – Βενιζέλος-Σαμαράς δηλώνουν ότι επί της ουσίας θέλουν την ίδια πολιτική για την ΕΡΤ. Τι τους χωρίζει; Οι λεπτομέρειες για τη μεταβατική περίοδο; Αστειότητες! Ο καβγάς γίνεται για τη νομή της εξουσίας. Ο κ. Σαμαράς τα θέλει όλα δικά του. Γι’ αυτό “άδειασε” επιδεικτικά τους εταίρους του. Αυτοί “κλώτσησαν” και τώρα θέλουν να εκμεταλλευτούν την γκάφα του κ. Σαμαρά για την “επαναθεμελίωσης” τρικομματικής. Δηλαδή νέα νομή εξουσίας.
2. Τα περιθώρια του κ. Κουβέλη είναι εξαιρετικά στενά. Αν επιχειρήσει “ηρωική έξοδο”, θα καταστραφεί. Πρώτον, θα χάσει όλους τους δηλωμένους μνημονιακούς οπαδούς του (βλέπε δηλώσεις Οικονόμου, Μπίστη, Γεωργάτου, Λειβαδά, Αντωνίου, Αμοιρίδη, Ψαριανού κλπ.). Αλλά και δεν θα κερδίσει κανέναν απ’ όσους έχει ήδη χάσει από την προηγούμενη μεταστροφή, διότι η “κωλοτούμπα επί της κωλοτούμπας” προκαλεί… ζάλη. Δεύτερον, δεν έχει πλέον κανένα εγχείρημα να υποστηρίξει σε επόμενες εκλογές. Πράγματι, τι θα πει ο κ. Κουβέλης: “Είμαστε εγγύηση σταθερότητας; Εγγυόμαστε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση (όπως τον Ιούνιο 2012)”; Θα είναι αστείο! “Θα κυβερνήσω με υπεύθυνες ευρωπαϊκές δυνάμεις, σαν την ΝΔ, που τώρα μόλις έριξα”; Η “θα κυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο μέχρι σήμερα δεν ήθελα ούτε καλημέρα”; Γελοίο!
Με το επεισόδιο της ΕΡΤ διαφάνηκε και κάτι καινούργιο. Γνωρίζαμε ότι η τρικομματική ακολουθεί μια πολιτική καταστροφική για την κοινωνία. Οι τρεις αρχηγοί της απέδειξαν τώρα τον βαθμό της ανευθυνότητάς τους. Με τη συμπεριφορά τους θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την πολιτική που εφαρμόζουν! Είναι τόσο αγκιστρωμένοι στο να μεγαλώσουν το προσωπικό μερίδιο της εξουσίας τους, που δεν διστάζουν να τινάξουν στον αέρα και την ψευδαίσθηση που είχαν δημιουργήσει για ένα δήθεν νέο καλό κλίμα και μια υποτιθέμενη σταθερότητα. Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Δεν θα σταθώ στο πόσο δικαιωθήκαμε, αλλά στην απόλυτη ανάγκη να διατυπωθεί τώρα ένα κοινό πρόγραμμα των προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων για μια άλλη κυβέρνηση. Όπως το προτάσσει η κίνηση που δημιουργήσαμε, “Η Κοινωνία Πρώτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here