Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής η Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μέλος του σωματείου «Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής-EBENGR», με ποσό ετήσιας συνδρομής 100€ αποτελεί μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επιπλέον αποφασίστηκε και η έγκριση πιστοποίησης του μοντέλου ΒΡΟΝΖΕ, του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής-EBEN.GR, με ποσό 1800€. Διαβάστε τι είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής και τι μπορεί να προσφέρει η συμμετοχή σε αυτό, βάσει της εισήγησης που έγινε στο ΠΣ από τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Παπαφωτίου. Στο σύγχρονο και σύνθετο επιχειρηματικό περιβάλλον, ένας νέος δυναμικός οργανισμός έχει δημιουργηθεί.
Είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής-EBEN GR, που εκπροσωπεί το European Business Ethics Network. Το EBEN.GR είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005. Κοινή πεποίθηση των ιδρυτικών μελών του ΕΒΕΝ GR είναι ότι η Επιχειρηματική Ηθική διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα, καθώς η κοινωνία σήμερα αντιλαμβάνεται τις επιχειρήσεις ως οργανικά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Και προσδοκά από αυτές:  Να δρουν βάσει συγκεκριμένων προτύπων και κανόνων δεοντολογίας.  Να εκπληρώνουν βασικές υποχρεώσεις απέναντι στο περιβάλλον, στο οποίο αναπτύσσονται, είτε πρόκειται για το φυσικό, είτε για το κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό ή οικονομικό περιβάλλον. To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως γνήσιος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Concept από το 1987.Περιλαμβάνει ήδη 43 χώρες μέλη, μεταξύ των οποίων είναι η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και η Ελλάδα. Μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής είναι διάφορες εταιρείες και ιδρύματα, στελέχη και εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το επιχειρηματικό δεοντολογικό μοντέλο προσφέρει πιστοποιημένο βραβείο BUSINESS ETHICS EXCELLENCE AWARDS , δηλαδή Επιχειρηματικής Ηθικής κατόπιν εκτίμησης από αξιολογητές σύμφωνα με τα συστήματα που διαθέτει η περιφέρεια σε σχέση με τα κριτήρια του μοντέλου όπως είναι ο ηθικός πολιτισμός, η ηθική συμπεριφοράς, η οικονομική σταθερότητα, κοινωνική ευημερία, περιβαλλοντική προστασία, συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανόνες, διαφάνεια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here