Όλοι μαζί θα καθαρίσουμε τις παραλίες Καλό Νερό, Αϊ- Γιαννάκη και Ελαίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Όλοι μαζί θα καθαρίσουμε τις παραλίες Καλό Νερό, Αϊ- Γιαννάκη και Ελαίας

«Η ΚΡΙΣΗ απειλεί το περιβάλλον! Κάνε κάτι!» μας καλεί όλους τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων κάνει «στάση» και στην Κυπαρισσία και μας καλεί όλους μαζί …να μπορέσουμε και στο περιβάλλον! Μια δράση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που του τηλεοπτικού σταθμού και έως ως στόχο την ανάδειξη και φροντίδα περιοχών της χώρα μας, οι οποίες προστατεύονται από τη «Συνθήκη Ραμσάρ», ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας, αλλά και από το δίκτυο «Natura 2000», το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας όλων των ειδών της βιοποικιλότητας, Την Κυριακή 30 Ιουνίου, το …σχέδιο περιλαμβάνει την προστασία και την ανάδειξη του δάσους και του κόλπου της Κυπαρισσίας.
Εκεί σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και τοπικές εθελοντικές ομάδες, διοργανώνει δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη του Κυπαρισσιακού κόλπου, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικό οικολογικό ενδιαφέρον και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Νατούρα 2000. Είναι ευρέως γνωστό πως οι ακτές του Κυπαρισσιακού κόλπου αποτελούν έναν από τους τόπους αναπαραγωγής της σπάνιας θαλάσσιας χελώνας Καρέτα- Καρέτα. Εκεί οι θαλάσσιες χελώνες γεννούν τα αυγά τους, και πιο συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του κόλπου μεταξύ της Κυπαρισσίας και των εκβολών του ποταμού Νέδα και στόχος όλων είναι η προστασία τους. Οι δράσεις καθαρισμού και φροντίδας θα γίνουν στις παραλίες Καλό Νερό, Αϊ- Γιαννάκη και Ελαία όπου οι εθελοντές θα μαζέψουν σκουπίδια από τις παραλίες και θα τοποθετήσουν σήμανση στα σημεία, όπου υπάρχουν αυγά από θαλάσσιες χελώνες. Παράλληλα οι εθελοντές θα καθαρίσουν τις αντιπυρικές ζώνες του δάσους από ξερά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here