Ανοδικές τάσεις στην τιμή, Αυξημένη ζήτηση. Μειωμένη όμως η παραγωγή στην Τριφυλία... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ανοδικές τάσεις στην τιμή, Αυξημένη ζήτηση. Μειωμένη όμως η παραγωγή στην Τριφυλία...

Απο eleftheriaonline
Μειωμένη στην περιοχή της Τριφυλίας αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή της σταφίδας, όμως, σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα σε επίπεδο Μεσσηνίας. Εκείνο που "καίει" τους παραγωγούς, είναι η τιμή που τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σταθερά ανοδική πορεία. Και είναι το μοναδικό προϊόν με αύξηση της τιμής. Φέτος υπάρχει προσδοκία για κάτι καλύτερο, όμως, επισημαίνεται ότι στη χειρότερη περίπτωση η τιμή πρέπει να παραμείνει στο 1,45 ευρώ το κιλό, όπως ήταν πέρσι.
Ο παραγωγός Πάνος Παγάνης από την περιοχή των Γαργαλιάνων μας ενημέρωσε ότι «φέτος υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την καρπόδεση, λόγω των καιρικών συνθηκών και με τη θειαφασθένεια» κι εκτίμησε πως η παραγωγή θα είναι μειωμένη στην Τριφυλία. Για την τιμή παρατήρησε ότι ακόμα δε γνωρίζουν, ενώ μας πληροφόρησε πως «και στο Αίγιο υπάρχει πρόβλημα με την καρπόδεση και με ζημιές από χαλαζόπτωση». Ο Γιώργος Λαζόγιαννης από την περιοχή της Πυλίας μας είπε ότι είναι πολύ καλή η παραγωγή στα χωριά της περιοχής και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ζημιές, ούτε ασθένειες, προχωράμε πολύ καλά και πιστεύουμε να πάμε καλά έως το τέλος». Παρατήρησε ότι «αν μείνει το 1,45 θα είμαστε ευχαριστημένοι» και διευκρίνισε πως «το 1,45 δεν είναι μεγάλη τιμή, τουλάχιστον δε χάνουμε. Δεν είναι άσχημα, όμως, δεν είναι και καλά». Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι «υπάρχουν σταφίδες από πέρσι που έχουν αγοράσει έμποροι, έχουν δώσει προκαταβολή, αλλά ακόμα δεν τις έχουν πάρει για να τις διαθέσουν στην αγορά». Ο Γιώργος Νικολόπουλος από την περιοχή της Μεσσήνης είπε ότι «είναι καλή η παραγωγή, υπάρχουν λίγες ζημιές από θειαφασθένεια» κι επεσήμανε: «Ελπίζουμε σε μια καλή τιμή. Να πάει καλά ο καιρός για να πάει καλά και η παραγωγή μέχρι το τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here