Αρχίζει η φάση των ερευνών για πετρέλαια... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αρχίζει η φάση των ερευνών για πετρέλαια...

Πατραϊκός: Αρχίζει η φάση των ερευνώνΠρόταση στις δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν την εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο να συνεργαστούν και να υποβάλουν κοινή πρόταση απηύθυνε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών.
Στο μεταξύ, η εταιρεία Petroceltic, που συμμετέχει στην κοινοπραξία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της θαλάσσιας περιοχής του Πατραϊκού, ανακοίνωσε ότι την επόμενη τριετία θα επενδύσει τουλάχιστον 3,5 εκατ. δολάρια για έρευνα στην περιοχή.
Αναλυτικότερα:
Περιλαμβάνονται γεωλογικές μελέτες, καθώς και δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες για τις οποίες θα δαπανήσει 3,5 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η εταιρεία, στην περιοχή υπάρχουν προσδοκίες για ανακάλυψη πετρελαίου (επικαλείται μάλιστα το κοίτασμα στο Κατάκολο, που ανακαλύφθηκε το 1982, 35 χλμ. νότια από τον Πατραϊκό Κόλπο). Το βάθος της θάλασσας στην παραχώρηση κυμαίνεται από 100 έως 300 μέτρα. Η διάρκεια της παραχώρησης για έρευνα είναι αρχικά τριετής με δυνατότητα παράτασης έως και τα 8 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις κοινοπραξίες ENERGEAN OIL & GAS SA/TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED κρίθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης ότι «περιέχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που η αλληλοσυμπλήρωσή τους εξυπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τους σκοπούς του δημόσιου συμφέροντος». Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή έκρινε σκόπιμη τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης εκ μέρους των δύο αιτουσών και εισηγήθηκε την πρόταση αυτή στον υπουργό ΠΕΚΑ, ο οποίος και αποδέχτηκε την πρόταση. Η πρακτική αυτή -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- ακολουθείται και από άλλα κράτη, με μακρόχρονη εμπειρία, στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, και αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του οφέλους του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here