Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι – Τι βλα­κεί­α να μην το σκε­φτού­με τό­σο και­ρό.­.. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι – Τι βλα­κεί­α να μην το σκε­φτού­με τό­σο και­ρό.­..

Του Γιά­ννη Ραγ­κού­ση
Α­νε­ξάρ­τη­τα α­πό τον πο­λι­τι­κό χώ­ρο στον ο­ποί­ο κα­νείς έ­χει ε­πι­λέ­ξει να κι­νη­θεί, η ά­σκη­ση της πο­λι­τι­κής δεν μπο­ρεί πα­ρά να γί­νε­ται βά­σει αρ­χών οι ο­ποί­ες δεν μπο­ρούν να προ­σαρ­μό­ζον­ται στις πε­ρι­στα­σια­κές α­νάγ­κες που προ­κύ­πτουν α­πό την ε­πι­και­ρό­τη­τα. Τα τε­λευ­ταί­α πε­ρί­που δυ­ο χρό­νια οι συ­νε­χείς με­τα­μορ­φώ­σεις του Αν­τώ­νη Σα­μα­ρά έ­χουν πά­ψει να εκ­πλήσ­σουν, κα­θώς έ­χει α­πο­δει­χθεί ό­τι ο τυ­χο­δι­ω­κτι­σμός α­πο­τε­λεί στοι­χεί­ο της προ­σω­πι­κό­τη­τάς του.
Εί­δα­τε, ό­μως, πώς τα έ­φε­ρε η ζω­ή; Ο κ.Σα­μα­ράς, πα­ρό­λο που ή­ταν αυ­τός που πρώ­τος συ­κο­φάν­τη­σε κά­θε προ­σπά­θεια ό­λων ε­μάς που κλη­θή­κα­με το 2009 να ση­κώ­σου­με το βά­ρος της ε­θνι­κής προ­σπά­θειας, κόν­τρα σε θε­ούς και δαί­μο­νες, τώ­ρα δαι­μο­νο­ποι­εί ο­ποι­ον­δή­πο­τε δεν α­πο­δέ­χε­ται τις μνη­μο­νια­κές υ­πο­χρε­ώ­σεις της χώ­ρας. Εί­δα­τε, ό­μως, πώς συ­νε­χί­ζει να τα φέρ­νει η ζω­ή; Ο κ. Σα­μα­ράς με την α­κρο­δε­ξιά ρη­το­ρι­κή και την α­νεύ­θυ­νη πο­λι­τι­κή, βρέ­θη­κε πρω­θυ­πουρ­γός την ώ­ρα που α­να­τέλ­λει το α­θλη­τι­κό ά­στρο του Γ. Αν­τε­το­κούμ­πο. Κά­πως έ­τσι τρα­βή­χτη­κε η φω­το­γρα­φί­α-ντο­κου­μέν­το του Γιά­ννη μέ­σα στο Μα­ξί­μου να κρα­τά­ει αυ­τός αγ­κα­λιά το μι­κρό­σω­μο Α. Σα­μα­ρά.
Μια φω­το­γρα­φί­α που ι­σο­δυ­να­μεί με χι­λιά­δες για­τί –ελ­λη­νι­κές λέ­ξεις– παι­δι­ών που γεν­νή­θη­καν και με­γά­λω­σαν σε αυ­τή τη με­γά­λη πα­τρί­δα, αλ­λά ε­ξαι­τί­ας της α­κρο­δε­ξιάς προ­σέγ­γι­σης του κ. Σα­μα­ρά ζουν α­νέ­στιοι κι α­πελ­πι­σμέ­νοι.
Του κ. Σα­μα­ρά, που αυ­τός το 1991 ά­νοι­ξε ά­ναρ­χα τα σύ­νο­ρα με α­πο­τέ­λε­σμα χι­λιά­δες με­τα­νά­στες χω­ρίς χαρ­τιά να αν­τι­με­τω­πί­σουν μια πα­ρα­τε­τα­μέ­νη κα­κο­με­τα­χεί­ρι­ση και η ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νί­α να βρε­θεί α­πο­λύ­τως α­προ­ε­τοί­μα­στη α­πέ­ναν­τι σε αυ­τού του τύ­που το με­τα­να­στευ­τι­κό πρό­βλη­μα που ζού­με και που δεν εί­χε μέ­χρι τό­τε.
Σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση, η α­πό­φα­σή του να δε­χθεί τον Γιά­ννη Αν­τε­το­κούμ­πο στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου –για να εμ­πο­ρευ­τεί ε­πι­κοι­νω­νια­κά την ε­πι­τυ­χί­α του– ή­ταν θλι­βε­ρή.
Κο­ρυ­φαί­α στιγ­μή πο­λι­τι­κής υ­πο­κρι­σί­ας. Δεν πε­ρί­με­να ό­τι η δί­ψα του για δη­μο­σι­ό­τη­τα θα μπο­ρού­σε να τον ο­δη­γή­σει μέ­χρι ε­κεί. Δεν θα μπο­ρού­σα πο­τέ να φαν­τα­στώ ό­τι ο άν­θρω­πος που το 2010 πα­ρου­σί­α­ζε πε­ρί­που ως ε­θνι­κή προ­δο­σί­α το νό­μο για την ι­θα­γέ­νεια θα ή­ταν αυ­τός που θα έ­σπευ­δε πρώ­τος να φω­το­γρα­φη­θεί με έ­να παι­δί που ε­νέ­πι­πτε κα­νο­νι­κά στο πε­δί­ο ε­φαρ­μο­γής των συγ­κε­κρι­μέ­νων δι­α­τά­ξε­ων.
Πε­ρί­με­να α­κό­μα κι α­πό τον κ. Σα­μα­ρά να μεί­νει στα­θε­ρός σε 2-3 βα­σι­κές ψη­φο­θη­ρι­κές του ε­πι­λο­γές και με «παρ­ρη­σί­α» να συ­νε­χί­σει να πε­ρι­γρά­φει την «κα­τα­στρο­φι­κή» δρά­ση αυ­τών των παι­δι­ών κα­τά της κοι­νω­νι­κής συ­νο­χής, να συ­νε­χί­σει να πο­λε­μά κά­θε σύγ­χρο­νη πρό­τα­ση για την α­πο­νο­μή της ελ­λη­νι­κής ι­θα­γέ­νειας.
Η σπου­δή του ό­μως να προ­λά­βει να οι­κει­ο­ποι­η­θεί λί­γη α­πό την ε­πι­τυ­χί­α του τα­λαν­τού­χου Γιά­ννη α­πο­κά­λυ­ψε με τρό­πο σα­φή το πό­σο ερ­γα­λεια­κά προ­σεγ­γί­ζει τις λέ­ξεις «έ­θνος» και «πα­τρί­δα», που συ­χνά χρη­σι­μο­ποι­εί.
Προ­φα­νώς ο κ. Σα­μα­ράς κα­τά­λα­βε κά­τι που ε­μείς οι βλά­κες δεν μπο­ρού­σα­με να αν­τι­λη­φθού­με τό­σο και­ρό: τε­λι­κά, Έλ­λη­νας ού­τε γεν­νι­έ­σαι ού­τε γί­νε­σαι. Έλ­λη­να σε κά­νει.­.. το N­BA!!
Μό­νο που στην πα­τρί­δα του N­BA εί­ναι σε ε­ξέ­λι­ξη μια ι­στο­ρι­κή με­ταρ­ρύθ­μι­ση. Μια με­ταρ­ρύθ­μι­ση που για να νο­μο­θε­τη­θεί ό­χι μό­νο ο πρό­ε­δρος Ομ­πά­μα συμ­πο­ρεύ­ε­ται με τον πρώ­ην αν­τί­πα­λό του ρεμ­πουμ­πλι­κά­νο Τζον Μα­κέ­ιν, αλ­λά α­πο­φά­σι­σε να ι­δρύ­σει πο­λι­τι­κή πρω­το­βου­λί­α γι’ αυ­τόν το σκο­πό και ο ι­δρυ­τής του F­a­c­e­b­o­ok Ζού­κερ­μπεργκ μα­ζί με τον Μπίλ Γκέ­ιτς και πολ­λούς άλ­λους κο­ρυ­φαί­ους της οι­κο­νο­μί­ας των νέ­ων τε­χνο­λο­γι­ών. Σύμ­φω­να με τη συγ­κε­κρι­μέ­νη με­ταρ­ρύθ­μι­ση, που ή­δη πριν α­πό λί­γες η­μέ­ρες έ­λα­βε την έγ­κρι­ση της Γε­ρου­σί­ας, θα α­πο­κτή­σουν δι­καί­ω­μα στην Α­με­ρι­κα­νι­κή Ι­θα­γέ­νεια 11 ε­κα­τομ­μύ­ρια παι­διά με­τα­να­στών χω­ρίς χαρ­τιά (δη­λα­δή λα­θρο­με­τα­να­στών κα­τά την ο­ρο­λο­γί­α Σα­μα­ρά-Χρυ­σής Αυ­γής) που γεν­νή­θη­καν, με­γά­λω­σαν, σπού­δα­σαν στις Η­ΠΑ.
Θυ­μί­ζω ό­τι σύμ­φω­να με τον νό­μο 3838 –που λυσ­σα­λέ­α κα­τα­πο­λε­μή­θη­κε α­πό τους σκο­τα­δι­στι­κούς κύ­κλους της χώ­ρας– παι­διά μό­νο νο­μί­μων με­τα­να­στών δι­και­ούν­ται την ελ­λη­νι­κή Ι­θα­γέ­νεια.
Ω­στό­σο, η πρω­το­βου­λιά Σα­μα­ρά να συ­ναν­τή­σει τον Γιά­ννη μα­κά­ρι να ή­ταν μό­νο θλι­βε­ρή. Βα­σι­κά ή­ταν ε­ξορ­γι­στι­κή.
Για­τί; Μα, δι­ό­τι οι δι­α­τά­ξεις που έ­χει ε­τοι­μά­σει για να αν­τι­κα­τα­στή­σει τον Ν.3838, ου­σι­α­στι­κά στε­ρούν κά­θε δι­καί­ω­μα σε παι­διά σαν τον Γιά­ννη να α­πο­κτή­σουν την ι­θα­γέ­νεια της πα­τρί­δας τους, δη­λα­δή την ελ­λη­νι­κή ι­θα­γέ­νεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here