Η μαφία των σκουπιδιών "βιάζει" το περιβάλλον! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η μαφία των σκουπιδιών "βιάζει" το περιβάλλον!

Αποκαλύψεις για εργολάβο που μολύνει την περιοχή Φλόκα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία
Η «μπόχα» που αναδίδεται πίσω από την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα -όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα- είναι ανυπόφορη και πιο δυνατή από εκείνη των σκουπιδιών. 
Ο βίος και η πολιτεία εργολάβου από την Ηλεία, που έχει αναλάβει την μεταφορά των απορριμμάτων από δήμο της Μεσσηνίας προς «νόμιμες» χωματερές, είναι η χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση προκλητικής παρανομίας με την ανοχή των τοπικών παραγόντων και της πολιτείας. 
Ο συγκεκριμένος εργολάβος, με βάση έγγραφα και συμβάσεις από τη Διαύγεια, έχει λάβει τα τρία τελευταία χρόνια από το δήμο το αστρονομικό ποσόν των 5.000.000 (!) ευρώ περίπου, προκειμένου να μεταφέρει τα απορρίμματα της πόλης σε νόμιμες χωματερές. 
Στο δρυόδασος
Μόνο που αυτός αντί για τις «νόμιμες» χωματερές -με βάση τις ποινικές διώξεις, τις δικογραφίες και της μηνύσεις της ΕΛ.ΑΣ.- ρίχνει τα απορρίμματα στην περιοχή Φλόκα, δίπλα από τις όχθες του μυθικού ποταμού Αλφειού που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας! 
Ομως προχθές ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, καθώς συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. και τις δασικές υπηρεσίες του Πύργου να επιχειρεί να θάψει τόνους απορριμμάτων από την Καλαμάτα στο προστατευόμενο από το Natura δρυόδασος της Φολόης στην ορεινή Ηλεία. 
Δασικοί υπάλληλοι μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» περιέγραψαν ένα παντοδύναμο κύκλωμα που δρούσε στο δάσος κυρίως τις νύχτες με τη βοήθεια τσιλιαδόρων, που έσβηναν με κλαδιά τα ίχνη από τις ερπύστριες των φορτηγών και των σκαπτικών μηχανημάτων που προσέγγιζαν την περιοχή, ενώ πολλές φορές τοποθετούσαν στους σκεπασμένους λάκκους ποσότητες κοπριάς για να παραπλανήσουν τις αρχές. 
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι 24 ώρες μετά τη σύλληψη του συγκεκριμένου εργολάβου, εντοπίστηκε από την Αστυνομία ένα από τα φορτηγά του που είχε κατασχεθεί την προηγούμενη ημέρα στη Φολόη να μεταφέρει απορρίμματα από την Μεσσηνια προς την Ηλεία! 
Ελεύθερος
Ο εργολάβος μετά τη σύλληψή του παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για παράβαση του Ν. 4042/2013 (υποβάθμιση περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως προστατευόμενης περιοχής Natura και εναπόθεσης απορριμμάτων). Λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Ηλείας, με περιοριστικούς όρους και μικρή χρηματική εγγύηση, παρ" ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και για άλλη παρόμοια υπόθεση που αφορούσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Ηλείων αστυνομικών τον Σεπτέμβρη του 2012, στην παράνομη χωματερή του Φλόκα δίπλα από τον Αλφειό ποταμό... 
Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αποκάλυψαν στην Ελευθεροτυπία » ότι σε βάρος του συγκεκριμένου εργολάβου-μεταφορέα απορριμμάτων έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα, κυρίως από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, 27 δικογραφίες, ενώ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος! Μόνο από τις πέντε τελευταίες δίκες έχει συνολικά καταδικαστεί σε 50 μήνες φυλάκιση. Επίσης σήμερα εκκρεμούν σε βάρος του ακόμα 20 παραπομπές σε δίκες, για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος. 
Ομως παρά τις καταδίκες του και τη συνεχιζόμενη παραβατικότητά του, ο εργολάβος κατάφερε παραδόξως να εφοδιαστεί επίσημα με νόμιμες άδειες για τη μεταφορά των απορριμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here