Διαμαρτυρίες αγροτών για ζημιές στη σταφίδα από αγριογούρουνα! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρίες αγροτών για ζημιές στη σταφίδα από αγριογούρουνα!

Για επιδρομή από αγριογούρουνα στις καλλιέργειές τους διαμαρτύρονται σταφιδοπαραγωγοί της Πυλίας, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Ευρύτερης Περιοχής, καθώς και μεμονωμένοι αγρότες. Σε επικοινωνία που είχαν χθες με το «Θ», έκαναν λόγο για καταστροφή των αμπελιών τους, καθώς αρκετά κομμάτια από τα κλήματά τους έχουν σπάσει, ενώ στο χώμα αντικρίζουν πεσμένο και στραπατσαρισμένο τον πρώιμο καρπό της σταφίδας. Οι ζημιές παρατηρούνται, κυρίως, στα χωριά Κυνηγού, Καλλιθέα, Μηνάγια, Χανδρινού και Σουληνάρι προς Καλοχώρι. «Τα αγριογούρουνα έχουν αυξηθεί πολύ σε αριθμό. Κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά και είναι η πρώτη φορά που κάνουν τέτοιες επιθέσεις πριν καν την ωρίμανση του καρπού. Άλλες φορές έρχονταν αργότερα» μας είπε αγρότης της περιοχής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ζημιές έχουν γίνει, επίσης σε ελιές και πεύκα.
Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ζώο δεν υπήρχε στην περιοχή και πως το έφεραν κυνηγετικοί σύλλογοι. «Η κατάσταση έχει σοβαρέψει. Κάνουμε βόλτες και παραφυλάμε να κυνηγήσουμε τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειές μας, αλλά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη θηροφυλακή που τα προστατεύει. Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί θα έχουμε ιστορίες καμιά μέρα. Οι παραγωγοί έχουν αγανακτήσει. Να καλλιεργείς τόσο καιρό και τώρα που περιμένεις να βγάλεις εισόδημα, να βλέπεις τη σοδειά σου πεσμένη κάτω; Καταστρεφόμαστε. Μας είπαν να φράξουμε τα κτήματά μας, αλλά αυτό δε γίνεται, γιατί δεν πρόκειται για ένα ενιαίο κτήμα. Έχουμε κτήματα σε διαφορετικές περιοχές. Για να κάνουμε τέτοια περίφραξη σε κάθε κτήμα ξεχωριστά, θέλουμε ένα σωρό λεφτά. Δηλαδή, και όλη την περιουσία μας να πουλήσουμε, δε φτάνει για την περίφραξη. Αφήστε που τους φράχτες τα αγριογούρουνα τους σπάνε κιόλας. Είναι δυνατά ζώα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here