«Βαφτίζουν» ως Πρέβεζας αγγούρια από τα Σκόπια καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλίας! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Βαφτίζουν» ως Πρέβεζας αγγούρια από τα Σκόπια καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλίας!

Παράνομες ελληνοποιήσεις αγγουριών από ξένες χώρες και, κυρίως, από τα Σκόπια, που επιτήδειοι βαφτίζουν «αγγούρια Πρέβεζας», καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλίας.
 Το κακό με τις παράνομες ελληνοποιήσεις δεν είναι, βεβαίως, καινούργιο και οι αγρότες της περιοχής πολλές φορές έχουν αναφέρει και καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα για αγροτικά προϊόντα, αφού η δράση κομπιναδόρων δεν ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τους παραγωγούς να υφίστανται τις τραγικές συνέπειες των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

Εδώ και δέκα μέρες περίπου οι αγρότες της Τριφυλίας, από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Τερψιθέα, Κυπαρισσία και Καλό Νερό, έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής αγγουριών. Τα προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως αποδεικνύεται και από τους ποιοτικούς ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται, ενώ και η απόδοσή τους είναι πολύ καλή λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα, καθώς και από τη φροντίδα των παραγωγών στις καλλιέργειές τους.
 Τα, δε, αγγούρια Τριφυλίας προορίζονται, κυρίως, για εσωτερική κατανάλωση, αφού από τον τόπο παραγωγής τους, εκτός από τις λαϊκές αγορές της περιοχής και τα τοπικά καταστήματα, προωθούνται στην εγχώρια αγορά, μέσα από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και τις μεγάλες λαϊκές αγορές της Αθήνας.
Πριν από μία εβδομάδα περίπου, αγρότες από την περιοχή ανέβηκαν στην Αθήνα και διαπίστωσαν πως οι ποσότητες αγγουριών που υπήρχαν προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ήταν πολύ μικρές έως μηδαμινές, γεγονός που ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την κατανάλωση της συγκομιδής των αγγουριών Τριφυλίας. 
Ξαφνικά, από εκεί που δεν υπήρχαν αγγούρια, ελληνικά, μέσα σε μόλις 3 μέρες γέμισε η αγορά με «αγγούρια Πρέβεζας». Αγρότες από την Τριφυλία επικοινώνησαν άμεσα με αγρότες και αγροτικούς συλλόγους της Πρέβεζας, ρωτώντας για τη φετινή παραγωγή και συγκομιδή αγγουριών. 
Οι ίδιοι τους είπαν ότι τόσο οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες όσο και η παραγωγή και συγκομιδή αγγουριών της Πρέβεζας είναι λίγες και είναι αδύνατο τα «αγγούρια Πρέβεζας», που έχουν γεμίσει την αγορά της Αθήνας, να είναι πράγματι αγγούρια Πρέβεζας, αλλά κάποιος ή κάποιοι επιτήδειοι από την περιοχή τους κάνουν παράνομες ελληνοποιήσεις. 
Χθες το πρωί, αγρότες της Τριφυλίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον ενημέρωσαν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ζητώντας του να παρέμβει και να επικοινωνήσει – με τη σειρά του – με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, ώστε οι εκεί ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι άλλες εμπλεκόμενες Αρχές και Υπηρεσίες να παρέμβουν, ερευνώντας και ελέγχοντας τι ακριβώς συμβαίνει.
Όπως είπε στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς, «είχαμε επισκεφθεί την αγορά της Αθήνας και είδαμε ότι δεν υπήρχαν αγγούρια ή σε κάποια μαγαζιά υπήρχαν ελάχιστα από τα “ξεβγάλματα”, από τη χειμωνιάτικη παραγωγή. Εμείς, στην περιοχή μας, ξεκινήσαμε εδώ και δέκα μέρες περίπου τη συγκομιδή και έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Κοστολογείται η καλλιέργειά του γύρω στα 4 – 5 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα. Περιμέναμε και ελπίζαμε να έχει μια καλή τιμή και για εμάς και για τον καταναλωτή.
Με το που ξεκινήσαμε τη συγκομιδή στην Τριφυλία, η αγορά της Αθήνας κατακλύστηκε με “αγγούρια Πρέβεζας”. Επικοινωνήσαμε με συναδέλφους στην Πρέβεζα και μας είπαν ότι αποκλείεται η περιοχή τους να βγάζει τόσα αγγούρια, αφού τα θερμοκήπια είναι λίγα και η παραγωγή μικρή. Φέτος, μας είπαν, είναι η τρίτη φορά που στην αγορά προκαλείται τεράστιο πρόβλημα με “αγγούρια Πρέβεζας”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here