Ποιους νέους φόρους θα πληρώσουμε μέσα στο 2014 - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ποιους νέους φόρους θα πληρώσουμε μέσα στο 2014

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν εκ νέου οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν περαιτέρω, προκειμένου να στηρίξουν τα έσοδα του νέου προϋπολογισμού. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο: θα αναγκαστούν να πληρώσουν τέσσερα νέα φορολογικά μέτρα. Οι νέοι φόροι, οι οποίοι έχουν ήδη θεσπιστεί, αλλά τα εισπρακτικά τους αποτελέσματα θα φανούν εντός του επόμενου έτου,ς σύμφωνα με το capital, είναι οι ακόλουθοι:
  • Κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τα φετινά εισοδήματα καταργήθηκαν απαλλαγές όπως αυτές για τη δαπάνη ενοικίου κύριας κατοικίας, ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας, τόκων στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας
  • Θέσπιση συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι τελευταίοι είχαν αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ. Επίσης ο ίδιος συντελεστής 26% θεσπίζεται και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ και ΕΕ ενώ για τα περυσινά εισοδήματα ήταν 20%, δηλαδή επέρχεται μια αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων.
  • Επιβολή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα από ενοίκια. Η αλλαγή αυτή επιβαρύνει τους φορολογούμενους που έχουν χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, δηλαδή έως 5.000 ευρώ. Ενώ ένας φορολογούμενος που είχε εισόδημα το 2012 από ενοίκια ύψους 5.000 ευρώ δεν κατέβαλε φόρο εισοδήματος. Για το ίδιο εισόδημα το 2013 θα κληθεί να καταβάλει φόρο εισοδήματος ύψους 550 ευρώ.
  • Ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Το ποσό της βεβαίωσης του ενιαίου φόρου ακινήτων θα φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 3,4- 3,6 δις ευρώ. Πρόκειται για έναν νέο φόρο καθώς το χαράτσι μαζί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας δεν προσφέρουν έσοδα μεγαλύτερα των 2,7 δις ευρώ.
Οι τρεις πρώτες φορολογικές ρυθμίσεις, θα εμφανιστούν ως αυξημένος φόρος εισοδήματος στα εκκαθαριστικά των φορολογούμενων για το 2014, ενώ μετά το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς θα τους αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here