Φορολογικούς «παραδείσους» για πολυεθνικές μέσα στην ΕΕ -Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα τους - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Φορολογικούς «παραδείσους» για πολυεθνικές μέσα στην ΕΕ -Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα τους

Αποφασισμένες να εξαλείψουν το φαινόμενο των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εκμεταλλεύονται τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα των χωρών- μελών για να καταβάλλουν λιγότερους φόρους εμφανίζεται η Κομισιόν σύμφωνα με νέο σχέδιο δράσης που παρουσίασε. Αρκετές πολυεθνικές, εκμεταλλευόμενες την αξιοποίηση των φορολογικών διατάξεων που ισχύουν σε κάθε χώρα της ΕΕ, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους, κάτι που συνεπάγεται μεγάλες απώλειες για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει η Deutsche Welle. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στους φορολογικούς «παραδείσους» που βρίσκονται μέσα στην ΕΕ και επιτρέπουν σε διεθνείς επιχειρήσεις φορολογούνται λιγότερο. Μάλιστα από το 2007 αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μείωσαν την φορολογία των επιχειρήσεων, με την Ελλάδα, την Γερμανία, την Ιταλία, την Βρετανία, την Ισπανία και την Σουηδία να βρίσκονται ανάμεσα τους.
Ποιο είναι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Την Δευτέρα, η Κομισιόν παρουσίασε το σχέδιο δράσης το οποίο θα θέσει τέλος στην φοροαποφυγή των πολυεθνικών, στο οποίο προβλέπεται πως η μητρική και η θυγατρική εταιρία θα υπάγονται σε ένα και μόνο φορολογικό σύστημα ακόμα κι αν έχουν την έδρα τους σε διαφορετικές χώρες Ο αξιωματούχος της Κομισιόν που παρουσίασε το σχέδιο δράσης, τόνισε ότι τα σχέδια της Επιτροπής δεν αφορά μόνο πολυεθνικές όπως η Amazon, η Google και η Apple, αλλά και για αρκετές άλλες εταιρείες. Το δημοσίευμα κλείνει τονίζοντας πως αυτή η διάταξη αποτελεί δίλημμα για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ουγγαρία, καθώς λόγω της ανεργίας δεν θέλουν να επιβάλλουν υψηλότερη φορολογία στις πολυεθνικές από φόβο μην εγκαταλείψουν τη χώρα και επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες χώρες προσανατολίζονται στην αύξηση της φορολογίας του κύκλου εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here