Ο Γιώργος Δέδες μας παρουσιάζει το πρώτο «Open Coffee» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο Γιώργος Δέδες μας παρουσιάζει το πρώτο «Open Coffee»

Το πρώτο Open Coffe θα γίνει στην Καλαμάτα στις 20 Νοεμβρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας που πήρε ο Γιώργος Δέδες, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, τον οποίο ενθουσιάζουν οι νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες.
Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων νεοφυών επιχειρήσεων (startups).
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει το Open Coffe:

-Open Coffee στην Καλαμάτα… τι ακριβώς είναι αυτό;
Το Open Coffee είναι πλέον θεσμός. Άνθρωποι με ιδέες, όρεξη και δεξιότητες βρίσκονται για έναν καφέ, με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Το βασικό κομμάτι, λοιπόν, αυτών των συναντήσεων είναι οι γνωριμίες και το networking. Παράλληλα, γίνονται παρουσιάσεις τέτοιων εταιρειών που έχουν σχηματιστεί μέσα από την κοινότητα του Open Coffee. Αυτό αποσκοπεί στη μεταφορά εμπειριών και στην εξέλιξη αυτής της κοινότητας.

-Πώς έχει ξεκινήσει όλο αυτό και τι έχει επιτευχθεί αλλού;
Ξεκίνησε κάπου στο Λονδίνο από ένα δραστήριο επιχειρηματία που ήθελε να βρεθεί και να μιλήσει για τις ιδέες του σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον, με ανθρώπους που δε γνώριζε. Αυτή τη στιγμή διοργανώνονται Open Coffee παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ξεκίνησε στην Αθήνα πριν από 7 χρόνια. Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση έμαθα κι εγώ για το Open Coffee. Από τότε έχει διοργανωθεί σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Πάτρα. Και τώρα στην Καλαμάτα.

-Σε ποιους απευθύνεστε;
Το Open Coffee απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία και θέλουν να ακούσουν, να μάθουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες πάνω σε αυτά τα ζητήματα με άλλους.

-Ποιοι είστε εσείς;
Είμαστε μια ομάδα νέων της Καλαμάτας που θέλουμε να γνωρίσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται και να οργανώσουμε αυτή την προσπάθεια.

-Τι μπορεί να προσφέρει αυτό;
Όλες αυτές οι συναντήσεις έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος startups, μέσα στο οποίο οι εταιρείες αυτές συλλαμβάνονται ως ιδέες, στελεχώνονται από μέλη της κοινότητας, χρηματοδοτούνται και βγαίνουν στην αγορά. Για παράδειγμα, η ομάδα που ξεκίνησε το Open Coffee στην Αθήνα αυτή τη στιγμή έχει σχηματίσει το Openfund, ένα σύγχρονο επενδυτικό όχημα (Venture Capital) μέσω του οποίου έχει υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει πολλές ελληνικές startups.

-Οι νέες τεχνολογίες και τα startups είναι λύση στην Ελλάδα της κρίσης;
Είναι μια πολύ καλή λύση! Σκεφτείτε το taxibeat. Είναι μια ελληνική startup που ξεκίνησε από τους κόλπους του αθηναϊκού Open Coffee και αυτή τη στιγμή αποτελε
ί μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους. Τέτοιες εταιρείες χρειαζόμαστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here