Παράθυρο για «κούρεμα» καταθέσεων από τη συμφωνία για τις τράπεζες στη Γερμανία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Παράθυρο για «κούρεμα» καταθέσεων από τη συμφωνία για τις τράπεζες στη Γερμανία

Συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή οικονομία και ενδιαφέρει άμεσα την χώρα μας φαίνεται πως κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.Πρόκειται για μία συμφωνία, βάσει της οποίας θα είναι ένας οργανισμός που θα συνδέεται με το Ecofin, και όχι με την Κομισιόν, που θα αποφασίζει για το πότε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να κλείσει. Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών, να μην μπορεί δηλαδή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας nα χρησιμοποιείται για το κλείσιμο τραπεζών, αλλά και την απαίτηση των Χριστιανοδημοκρατών να μη δίνονται τέτοιες αρμοδιότητες στην Κομισιόν.
Αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα, αλλά και για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι το γεγονός ότι με τη συμφωνία αυτή, αν τελικά εφαρμοστεί, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για «κούρεμα» καταθέσεων. Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα το ΔΝΤ σε έκθεσή του είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων, αναλύοντας πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Οι πηγές του Reuters αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά από νομικής απόψεως, και στόχος είναι η συμφωνία να έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να την παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here