Μπροστά σε σπουδαίες ανακαλύψεις στο ναυάγιο των Αντικυθήρων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μπροστά σε σπουδαίες ανακαλύψεις στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Μπροστά σε σπουδαίες ανακαλύψεις στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Νέοι θησαυροί αλλά και σημαντικά ευρηματα που ίσως οδηγήσουν σε ένα καινούργιο ανασκαφικό μέτωπο προέκυψαν, κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που συντελείται από τις 15 Σεπτεμβρίου στο ναυάγιο των Αντικηθύρων υπό την εποπτεία της διευθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.
Ευρήματα που ωστόσο παραμένουν στο σκοτάδι ωσότου ανακοινωθούν από...επίσημα χείλη, όπως δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», στη χθεσινή εκδήλωση στο Καψάλι των Κηθύρων, ο οποίος αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα ευρήματα κάνωντας λόγο ακόμη και για καθεστώς λογοκρισίας από πλευράς της πολιτείας που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.
«Βρισκόμαστε σε καθεστώς λογοκρισίας.Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινωσουμε τα ευρήματα ης έρευνας. Οι λόγοι είνια πολλοί κια διάφοροι. Από τις καλύτερες των προθέσεων μέχρι και λόγοι τους οποίους φαντάζεστε», είπε ο κ Λασκαρίδης που έχει διαθέσει το σκάφος του «Γλάρος» για τις ανάγκες της αποστολής.
Η παρουσίαση της αποστολής «Επιστροφή στα αντικήθυρα», που έγινε με τη χορηγία του OTE και της Cosmote παρουσία του μητροπολίτη Σεραφείμ, του ελβετού πρέσβη, του δημάρχο κυθήρων και εκπροσώπων του Υπουργείου πολιτισμού καθώς και των μελών του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woodshole της Μασαχουσέτης, θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί, στο σκάφος «Γλάρος» όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της υπερσύγχρονης στολής Exosuit.
Η exosuit, που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και αναμένεται να καταδυθεί στα νερά των Αντικυθήρων την Τρίτη ίσως μπορέσει να προσσεγγίσει τους πέντε εντοπισμένους στόχους των αρχαιολόγων.
Αγάλματα και σιδερένια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τις πρώτες μελέτες του βυθού εικάζεται πως είναι ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχετίζονται με τον περίφημο μηχανισμό των αντικυθήρων.
Η ανασκαφή πρόκειται να διαρκέσει ως τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here