Κύπρος: Καταδικάστηκε σε άμεση φυλάκιση ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Καταδικάστηκε σε άμεση φυλάκιση ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας


Σύντομα και στην Ελλάδα; Κύπρος: Καταδικάστηκε σε άμεση φυλάκιση ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Την πρώτη καταδικαστική απόφαση για οικονομικές υποθέσεις, εναντίον πρώην κρατικού αξιωματούχου, εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο επέβαλε στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υπουργό, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ποινή πέντε μηνών άμεσης φυλάκισης.

Η ποινή επιβλήθηκε για φορολογικά αδικήματα, ενώ στην εταιρεία του A. C. Christodoulou Consultants Ltd επέβαλε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο κ. Χριστοδούλου καταδικάστηκε επειδή δεν δήλωσε στον Φόρο Εισοδήματος, επί σειρά ετών, το 1 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία A. C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus Maritime Corp. του Ελλαδίτη εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα...
Η επαρχιακή δικαστής Λευκωσίας, Φάνη Καπετάνιου, στην απόφαση που ανέγνωσε, χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως σοβαρά τα αδικήματα». Σημείωσε ιδιαίτερα το ότι «ενέχουν το στοιχείο του δόλου και της καταδολίευσης, προσθέτοντας μάλιστα ότι έγιναν προσχεδιασμένα».
Η δικαστής θεωρεί αυτονόητο ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τη σημασία τού να υποβάλει ορθή φορολογική δήλωση για το 1 εκατ. της Focus καθώς είναι πρόσωπο, όπως συμπλήρωσε, με γνώσεις νομικές, ενώ διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών. Οι ποινές, υπογράμμισε το δικαστήριο, θα πρέπει να αντανακλούν τη σοβαρότητα των αδικημάτων και γι' αυτό και ο νομοθέτης προέβλεψε ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια.
Από τα γεγονότα προκύπτει, κατέληξε στην απόφασή της η Φάνη Καπετάνιου, ότι «στο μυαλό του κατηγορούμενου υπήρξε πρόθεση καταδολίευσης». Επίσης, τονίζεται ότι η ποινή του «είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here