Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΗΡΘΕ (;) Η MAKRO ΦΕΥΓΕΙ. ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η Εταιρεία - Κολοσσός αποχωρεί από την ελληνική αγορά! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΗΡΘΕ (;) Η MAKRO ΦΕΥΓΕΙ. ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η Εταιρεία - Κολοσσός αποχωρεί από την ελληνική αγορά!


Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΗΡΘΕ (;) Η MAKRO ΦΕΥΓΕΙ. ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η Εταιρεία - Κολοσσός αποχωρεί από την ελληνική αγορά!

Στην αποχώρησή της από την ελληνική αγορά προσανατολίζεται πασίγνωστη εταιρεία.

Η εταιρία Makro που δραστηριοποιείται στη χονδρική και είναι μέλος του Γερμανικού Ομίλου Metro. Η εταιρία που παρουσιάζει ζημιογόνα αποτελέσματα διαπραγματεύεται την πώληση του δικτύου της με τη Σκλαβενίτης η οποία έχει αποφασίσει να εισέλθει και στην αγορά χονδρικής.
Η Makro στην Ελλάδα έχει 12 σημεία πώλησης και παρά τις σημαντικού ύψους πωλήσεις που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 300 εκ Ευρώ δεν πετυχαίνει θετικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει συσσωρευμένες ζημίες που ξεπερνούν τα 22 εκ Ευρώ. Από την άλλη πλευρά η χρηματοοικονομική της εικόνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς έχει μηδενικό δανεισμό και ουσιαστικά το πρόβλημα... των ζημιογόνων αποτελεσμάτων προκύπτει από το χαμηλό περιθώριο κέρδους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικείμενη εξαγορά της makro από τη Σκλαβενίτης έρχεται αμέσως μετά την εξαγορά της αλυσίδας Χαλκιαδάκης στην Κρήτη από τον όμιλο Βερόπουλου.
Το γεγονός αυτό δείχνει τη νέα στρατηγική της εταιρίας που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Αθηνών και ταυτόχρονα μπαίνει στη χονδρική πώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here