42 ελαιοπαραγωγοί δημιουργούν "Μονάκριβο" ελαιόλαδο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

42 ελαιοπαραγωγοί δημιουργούν "Μονάκριβο" ελαιόλαδο

42 ελαιοπαραγωγοί με 900 στρέμματα και 16000 ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας ημιορεινών και ορεινών ελαιώνων, που βρίσκονται πάνω σε ηλιόλουστες πλαγιές περικυκλωμένες από πεύκα, κουμαριές, σκίνα και μύρτα στην περιοχή Γεράκι-Ήλιδας της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 160 μέτρων δημιούργησαν την εταιρεία Μονοπάτι.

Ιδρύθηκε το 2013 και πήρε το όνομα “Μονοπάτι” ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι της ιστορίας. Στην αρχαία Ελλάδα, δύο ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε η παράδοση μιας πορείας από την αρχαία Ήλιδα προς την αρχαία Ολυμπία. Στο μέσο του μονοπατιού προς την αρχαία Ολυμπία όπου και διανυκτέρευαν, είναι οι παρυφές της περιοχής των ελαιώνων μας. Η πορεία αυτή ακολουθούσε ένα μονοπάτι 54 χιλιομέτρων, και συμμετείχαν όλοι: αθλητές, κριτές, ιέρειες, ελλανοδίκες και συγγενείς όλων αυτών. Έτσι, ακολουθώντας το Μονοπάτι μας και με αγάπη για το ελαιόλαδο, τον τόπο και την ιστορία μας, δημιουργήσαμε το “Μονάκριβο”. Ένα ελαιόλαδο που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι. Που μας συνδέει με το παρελθόν, με τις ρίζες μας που φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.

Το Μονάκριβο είναι 100% extra παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και μηχανικά μέσα, από επιλεγμένες ελιές που συλλέγονται με το χέρι. Είναι το αγαπημένο “μονάκριβο παιδί μας”. Είναι ένα ελαιόλαδο που δημιουργείται με τόση φροντίδα ώστε να είναι πραγματικά ένα και μοναδικό. Το πευκοδάσος και η δροσερή αύρα του Ιονίου Πελάγους συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον αρχαίο τόπο με αποτέλεσμα ένα χρυσοπράσινο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλή οξύτητα, απαλή φυσική γεύση και πλούσιο άρωμα φρέσκου καρπού. 

Το ελαιόλαδο Μονάκριβο συμμετείχε στην Ελαιοτεχνία έκθεση ελιάς και ελαιολάδου. http://eleotechnia.com/ Επίσης στο διαγωνισμό 6ο Αριστείον ελαιολάδου 2014 στον οποίο κέρδισε 3 βραβεία κάνοντας την μεγάλη έκπληξη, για πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν στην αγορά. Συγκεκριμένα απέσπασε το Gold Aristion 2014-Χρυσό Αριστείον 2014 στην κατηγορία Συνολική εικόνα Silver Aristion -Ασημένιο Αριστείον στις κατηγορίες ετικέτα και περιέκτης συσκευασμένου ελαιόλαδου. Αναμένεται να αριστεύσει και στον επόμενο διαγωνισμό 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια λειτουργίας της Ελαιοτεχνία 2015http://foodtouristica.com/ συνδιοργάνωση με την FoodTouristica 2015, έκθεση για τον γαστρονομικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here