Βόμβα! Τι ακριβώς γνωρίζουν οι Ρώσοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ; - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Βόμβα! Τι ακριβώς γνωρίζουν οι Ρώσοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ;


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει άρση του εμπάργκο στην Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ

Ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας Nikolai Fyodorov δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της άρσης του εμπάργκο των τροφίμων στην Ελλάδα, σε περίπτωση αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.
«Αυτό είναι εφικτό εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε μαζί με την Ελλάδα για την οικοδόμηση ανεξάρτητων σχέσεων … Βασικά, η χώρα θα καταστεί ένας δυνητικός εταίρος για εμάς», δήλωσε ο Fedorov. Η Ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη συζητείται ενεργά από ξένα μέσα ενημέρωσης, εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα, που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 του Ιανουαρίου.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αποφάσισε να κατευνάσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους , σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι όταν οι εκλογές τελειώσουν, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί , από έναν συνασπισμό ή όχι, θα αρχίσει συνομιλίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και όχι για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ», δήλωσε η Λαγκάρντ την Πέμπτη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού πιθανόν να εκφράζουν εγγενείς πόθους , για μια συνεργασία με μια Ελλάδα εκτός του Ευρώ. Το θέμα όμως είναι ότι, αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό αυτό το πρίσμα , ή ο Ρώσος αξιωματούχος κατέχει πληροφορίες που δεν είναι γνωστές στο ελληνικό κοινό;
Ποια σενάρια απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη αλλά και από την ΕΕ, και από ποιους;
Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και για το χρέος της χώρας, και το κούρεμα του, αλλά και πληροφορίες που σχετίζονται με τα εθνικά ζητήματα. Το διάστημα μετά την 25η Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμο όχι για την οικονομία της χώρας , αλλά για τα «τεκταινόμενα στο Αιγαίο».
Υπενθυμίζουμε ότι ρωσική αρμάδα με το πυρηνοκίνητο καταδρομικό MOSKVA, εισήλθε χθες στην ανατολική Μεσόγειο, με «άγνωστη πορεία» επισήμως. Έχουμε μια διαίσθηση ότι οι εκλογές στην χώρα μας , αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους Οθωμανούς, να πράξουν πολλά και διάφορα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ίσως οι ρωσική πολιτική ηγεσία να γνωρίζει στο θέμα αυτό κάτι παραπάνω. Πάντως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μας ευρίσκονται σε επιφυλακή για πάν ενδεχόμενο.
Η χώρα μας θα πράξει αυτό που συμφέρει την ίδια, πρωτίστως , και όχι που βολεύει την ανατολή και την δύση. Δεν γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, αλλά αυτός είναι ο «ενδεδειγμένος δρόμος», για τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here