Όρια στη μεταφορά ρευστότητας προς την Ελλάδα από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Όρια στη μεταφορά ρευστότητας προς την Ελλάδα από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Συστάσεις προς τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο φέρεται να έχει κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, λόγω μικρών αποκλίσεων που έχουν παρατηρηθεί στη μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η κατάσταση παρακολουθείται στενά στη βάση οδηγίας του 2011, η οποία καθορίζει το ύψος της ρευστότητας που μπορούν να μεταφέρουν οι θυγατρικές από την Κύπρο στις μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα.
Τα όρια που θέτει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου είναι ότι στην περίπτωση μεταφοράς καταθέσεων θα πρέπει να διατηρούνται στη μητρική τράπεζα καταθέσεις έως 150 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική ή το 25% των κεφαλαίων της.
Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσια της οδηγίας του 2011 εντόπισε το προηγούμενο διάστημα μικρές αποκλίσεις στα ανοίγματα από ορισμένες ελληνικές θυγατρικές τράπεζες και έδωσε το μήνυμα ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες και να συμμορφωθούν με τους εποπτικούς κανόνες.
Όπως αναφέρθηκε, τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν στις απαιτούμενες κινήσεις προς συμμόρφωση με το εποπτικό πλαίσιο ως προς τη μεταφορά ρευστότητας από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here