Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέες του προκλητικές δηλώσεις ανέφερε πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική της στο θέμα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικό αέριο που δεν ανήκει στη χώρα του και θέλει να το κλέψει από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, προσθέτοντας ότι θα μετατρέψει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε σύμβολο «ειρήνης»!

Βεβαίως σε ποια ακριβώς «ειρήνη» αναφέρεται όταν απειλεί τη Συμμαχία των Αρχαίων Λαών της Ανατολικής Μεσογείου με πόλεμο, δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει. Ερντογάν είναι, ό,τι θέλει λέει και κυρίως ό,τι θέλει κάνει. Εδώ είναι αποδεδειγμένα ο βασικός υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους και συνεχίζει να εμπαίζει την παγκόσμια κοινότητα ότι δήθεν «συμμετέχει» -νοητά φυσικά» στον συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Δεν θα υποχωρήσουμε από την πολιτική μας και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δίκαιο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ψευδοκράτος) ενάντια στην άδικη και αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να μετατρέψουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε σύμβολο ειρήνης», είπε σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέδριο με τίτλο Σύνοδος Αγορών Ενέργειας, το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Εμπειρογνωμόνων Ενέργειας.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το 2023 η Τουρκία θα καταναλώνει δύο φορές περισσότερη ενέργεια από ό,τι καταναλώνει σήμερα. «Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι πρέπει να αυξήσουμε με μεγάλη ταχύτητα τα προγράμματα ενέργειάς μας. Βλέπουμε ότι μέχρι το 2023 είμαστε σε θέση να επενδύσουμε 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας μου είχαμε ενθαρρύνει και τον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει για τις ενέργειες της χώρας μας. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε από 32% στο 68,5%. Σήμερα έφτασε το 75% και συνεχίζει», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος για την πυρηνική ενέργεια είπε ότι είναι αποφασισμένοι. «Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα, το έθνος μας και απέναντι στη φύση και θα κινηθούμε ανάλογα. Πρέπει να το ξέρουμε αυτό, ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το δρόμο της ανάπτυξης», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ενοχλήθηκαν με το ενεργειακό πρόγραμμα ΤΑΝΑΡ (Αγωγός Φυσικού Αερίου Ανατολίας) και τα πυρηνικά προγράμματα Άκκουγιου και Σινόπη.
Για το κεφάλαιο ενέργεια στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν είναι τυχαίο που έχει μπλοκαριστεί. «Τους ρωτάμε τι έλλειψη υπάρχει και δεν υπάρχει απάντηση. Πού έχουμε κολλήσει τους ρωτάμε και δεν υπάρχει απάντηση. Όπως έκαναν και με τα άλλα κεφάλαια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως όποιο κεφάλαιο και να είναι μέσα σε 2-3 μήνες το διευθετούν. «Επειδή η Τουρκία είναι έτοιμη γι” αυτά ενώ εκείνοι δεν είναι», ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η ΕΕ έκανε το ίδιο και με το ενεργειακό πρόγραμμα Ναμπούκο αλλά σύντομα θα αρχίσει να ρέει το φυσικό αέριο του ΤΑΝΑΡ και εκείνο θα συνεχίσουν να βλέπουν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προχωρά βήμα με βήμα προς τους στόχους τους 2023. «Έχουμε ευθύνη απέναντι στα 77 εκατομμύρια ανθρώπους μας. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε εκατοντάδες εκατομμύρια αδελφούς μας από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική που έχουν δεσμούς με εμάς και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μας. Έχουν περάσει οι μέρες που με 3-5 βόμβες η Τουρκία έβγαινε από τις ράγες. Εκείνη ήταν η παλιά Τουρκία», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτές τις εξαγγελίες Ερντογάν οφείλει να τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα τεθούν αυτά τα ζητήματα, ευχόμαστε δίχως… στρακαστρούκες στην ανατολική Μεσόγειο.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here