''TO GREXIT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ, ΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ''... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

''TO GREXIT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ, ΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ''...

Ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα,...
σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στα τέλη Μαρτίου σε γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό, υποστήριξε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός Grexit.


Σε συζήτηση που είχε με τον Νορβηγό φιλόσοφο Γιον Έλστερ, στο Philosophie Magazine και όπως μεταδίδει το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν είναι η εποχή να μπλοφάρει κανείς αναφορικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης παρέπεμψε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια διάδοση της κρίσης. Ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει πως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

«Όποιοι προσποιούνται ότι ξέρουν τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες και εργάζεται εναντίον της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Philosophie Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here